Μπαράζ επαφών πραγματοποιεί τις τελευταίες ώρες ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος τρέχει και δεν φτάνει μετά την πρόταση Τσίπρα για σύγκληση των πολιτικών αρχηγών, πιθανότατα το Σάββατο. Μετά τη συνάντησή του με τον Κώστα Καραμανλή σειρά πήραν ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Μετά τη συνάντηση του κ. Πλακιωτάκη με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος ρωτήθηκε σχετικά με το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και όπως είπε θα περιμένει την επίσημη πρόσκληση από την πλευρά του πρωθυπουργού και μετά θα τοποθετηθεί.
Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συναντηθεί και με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.
“Ενημέρωσα τους πρώην προέδρους για τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβω ώστε να έχουμε επιτυχή έκβαση των εσωκομματικών εκλογών”, δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης.
Συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή είχε ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος, Γιάννης Πλακιωτάκης.
«Είχα θεσμική υποχρέωση να έρθω να δω τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Πλακιωτάκης αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης.
Η ΝΔ είναι ακέφαλη σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές στη νεότερη ελληνική ιστορία. Και σε μια περίοδο που πρέπει να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του τόπου αλλά και για την καθημερινότητα των Ελλήνων.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αμήχανο μπροστά στις εξελίξεις με έναν μεταβατικό αρχηγό που δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις που να έχουν ισχύ για παράδειγμα στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Εκτός όμως από το συμβούλιο, η ΝΔ πρέπει να αποφασίσει τι θα πράξει στην κρίσιμη ψηφοφορία για το Ασφαλιστικό.
Εκεί ειδικά, υπάρχουν πολλές απόψεις για το τι πρέπει να γίνει. Κάποιοι εκτιμούν ότι η ΝΔ πρέπει να απέχει από την ψηφοφορία για το Ασφαλιστικό γιατί αν είναι παρούσα τότε ή θα πρέπει να δείξει συναίνεση ψηφίζοντάς το ή θα πρέπει να καταψηφίσει και τότε θα έρθει σε δύσκολη θέση τόσο στο εσωτερικό της, όσο και απέναντι στους δανειστές. Υπάρχει και ένα άλλο σημαντικό σημείο όσον αφορά στην ψηφοφορία για το Ασφαλιστικό.
Αν αποφασιστεί αποχή από την ψηφοφορία για το Ασφαλιστικό θα χρειαστούν μόλις 120 ψήφοι για να περάσει ο νόμος. Αυτό από την μια θα φανεί σαν διευκόλυνση για την κυβέρνηση, από την άλλη όμως υπάρχει ο φόβος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ να υπάρξουν διαρροές και η κυβέρνηση να χάσει την δεδηλωμένη.