Site icon NewsIT

Μπαράζ ερωτήσεων και τροπολογιών «φιλολαϊκού» χαρακτήρα

24.10.2014 | 13:13
Μπαράζ ερωτήσεων και τροπολογιών «φιλολαϊκού» χαρακτήρα

Την άρση του μέτρου της παρακράτησης του συνόλου του ΕΝΦΙΑ από τις επιστροφής εισοδήματος, ΦΠΑ, φόρου πετρελαίου και εκλογικών επιδομάτων ζητούν 21 βουλευτές της Ν.Δ. με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Γκίκα Χαρδούβελη και Γιάννη Βρούτση.

Οι  «γαλάζιοι» βουλευτές μιλούν για «παράλογο» μέτρο και ζητούν να επιστραφούν τα χρήματα που έχουν παρακρατηθεί από τους δικαιούχους, και σημειώνουν χαρακτηριστικά πως «είναι παράδοξο να κατατίθεται η ευνοϊκή ρύθμιση για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών σε 72 και 100 δόσεις και την ίδια στιγμή να παρακρατάται προκαταβολικά και εφάπαξ ο φετινός φουσκωμένος ΕΝΦΙΑ».

Η πρωτοβουλία της ερώτησης ανήκει στην Φωτεινή Αραμπατζή, ενώ μεταξύ άλλων υπογράφουν και οι Γ. Κοντογιάννης, Ι. Τζαμτζής, Α. Καραμανλή, Ηλ. Βλαχογιάννης, Μ. Ταμήλος, Κ. Γκιουλέκας, Δ. Σταμενίτης κ.α.
Την ίδια ώρα άλλοι 21 βουλευτές της Ν.Δ., με πρωτοβουλία του Ιορδάνη Τζαμτζή, κατέθεσαν τροπολογία με την οποία ζητούν να μην παρακρατούνται οι κοινοτικές επιδοτήσεις των αγροτών και να μη συμψηφίζονται με τυχόν οφειλές τους σε ΟΓΑ, ΕΛΓΑ κλπ., ενώ θυμίζουμε πως ανάλογη τροπολογία έχει κατατεθεί και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα σήμερα 80 βουλευτές της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, των ΑΝΕΛ αλλά και ανεξάρτητοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού Κ. Τασούλα ζητώντας τα πάρει πρωτοβουλία για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των εταιρειών είσπραξης πνευματικών δικαιωμάτων.

Tags:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version