Site icon NewsIT

Μπέζας και Λεονταρίδης: Οι μοναδικοί υφυπουργοί που μετακινήθηκαν από την παλιά κυβέρνηση

09.06.2014 | 21:00
Μπέζας και Λεονταρίδης: Οι μοναδικοί υφυπουργοί που μετακινήθηκαν από την παλιά κυβέρνηση

Ο Αντώνης Μπέζας και ο Θεόφιλος Λεονταρίδης είναι οι μοναδικοί υφυπουργοί, που μετακινήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, μετά τον ανασχηματισμό.

Ο κ. Μπέζας από το υπουργείο Υγείας θα βρίσκεται πλέον στο υπουργείο Εργασίας και ο κ. Λεονταρίδης από αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα υπηρετεί πλέον ως αναπληρωτής Εσωτερικών.

Στις 31 Μαρτίου 2014, ο Θεόφιλος Λεοντάριδης ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αντικαθιστώντας τον Μάξιμο Χαρακόπουλο. 

Γεννήθηκε στα Κάτω Πορόια του νομού Σερρών, από αγροτική οικογένεια. Είναι πτυχιούχος της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επαγγελματικά ως πολιτικός μηχανικός δραστηριοποιήθηκε στην ακριτική περιοχή της Σιντικής του νομού Σερρών.

Από το 1990 ως το 1996 υπηρέτησε ως πρόεδρος της κοινότητας Κ. Ποροΐων, ενώ παράλληλα υπήρξε μέλος της ΝΟΔΕ Σερρών, αναλαμβάνοντας τομείς για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Πρώτη φορά εκλέχτηκε βουλευτής του νομού Σερρών το 1996 και έκτοτε επανεκλέγεται συνεχώς. Στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2000 και του 2009 έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας. Μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012 συμμετείχε στις επιτροπές Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών Υποθέσεων και στην ειδική επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής.

Ο Αντώνης Μπέζας

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 27 Δεκεμβρίου 1963. Είναι παντρεμένος με την Αθηνά Καρβούνη και έχουν δύο παιδιά, τον Μανώλη και την Κωνσταντίνα.

Είναι Πολιτικός Μηχανικός (Διπλωματούχος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου), έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης στα Εργαστήρια Οπλισμένου Σκυροδέματος και Αντισεισμικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ και διατηρεί τεχνικό γραφείο στην Ηγουμενίτσα, όπου και κατοικεί μόνιμα.

Εκλέχθηκε Βουλευτής Θεσπρωτίας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2000, 2004, 2007, 6ης Μαΐου 2012 και 17ης Ιουνίου 2012 .

Μέχρι τις 25 Ιουνίου 2013, ήταν Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, της Επιτροπής του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους, της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής , της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (PABSEC) και Αντιπρόεδρος της Ελληνοϊαπωνικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσπρωτών Φοιτητών (1982-1986), Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας(1994-1998), Νομαρχιακός Σύμβουλος Θεσπρωτίας (1998-2000), Πρόεδρος του 1ου Συμβουλίου Περιοχής Θεσπρωτίας (1996-1998) και εκλεγμένο μέλος της Αντιπροσωπείας Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Στην κοινοβουλευτική του δραστηριότητα έχει επίσης διατελέσει μέλος του Τομέα ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, μέλος των Διαρκών Επιτροπών της Βουλής, Παραγωγής και Εμπορίου, Απόδημου Ελληνισμού, Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Προστασίας του Περιβάλλοντος, καθώς και Αντιπρόεδρος της Ελληνορωσικής και μέλος της Ελληνοαλβανικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας. Υπήρξε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2004-2005.

Από τις 10 Οκτωβρίου 2005 έως τις 9 Οκτωβρίου 2009 ήταν Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, αρμόδιος για φορολογικά και τελωνειακά θέματα και τη δημόσια περιουσία, ενώ από στις 25 Ιουνίου 2013 ανέλαβε Υφυπουργός Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέος υπουργός Υγείας ο φίλος του Άδωνι, Μάκης Βορίδης

ΠΑΣΟΚ για ανασχηματισμό: Μαζί αποφασίσαμε για τον Χαρδούβελη – Θα αλλάξει το κλίμα

Τα ονόματα – έκπληξη στη νεα κυβέρνηση!

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση – Γκίκας Χαρδούβελης στο υπουργείο Οικονομικών – Βούλτεψη εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Ντινόπουλος στο Εσωτερικών

Σοφία Βούλτεψη: Η πρώτη γυναίκα εκπρόσωπος της κυβέρνησης

Τα νέα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα

Ο νέος τσάρος της Οικονομίας Γκίκας Χαρδούβελης – Όλο το βιογραφικό του – ΦΩΤΟ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version