Πολιτική

Μπηχτή Πανούση: “Ο Τσίπρας συμφωνούσε μαζί μου, αλλά η Τασία…”

Τις θέσεις του για το μεταναστευτικό/προσφυγικό όταν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπερασπίστηκε ο Γιάννης Πανούσης, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας συμφωνούσε απόλυτα μαζί του, αλλά όπως άφησε να εννοηθεί τους τα “χάλασε” η Τασία Χριστοδουλοπούλου στην οποία καταλογίζει "έλλειψη εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής".

 

Σε αποκαλύψεις προχώρησε ο Γιάννης Πανούσης, σε συνέντευξη που έδωσε στον Γιώργο Κουβαρά στο Action 24.

 

Για το προσφυγικό:
Σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι έχει ευθύνη η κυβέρνηση για τις προσφυγικές ροές που μπήκαν στη χώρα, ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε: «Οι θέσεις που είχα εγώ για το μεταναστευτικό, απορρίφθηκαν όλες μετ’ επαίνων από το σύστημα… Ο πρωθυπουργός στα συμβούλια που κάναμε, συμφωνούσε μαζί μου. Αλλά υπάρχει ένα κονκλάβιο που μετά καταφέρνει να αλλοιώνει τις αποφάσεις. Στην τελευταία συνάντηση που είχα με τον πρωθυπουργό, είχε πει μπροστά σε όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς ότι ‘αν είχαμε ακούσει τον Πανούση, δεν θα ήμασταν εδώ».

 Σε ερώτηση για το αν η κα Τασία Χριστοδουλοπούλου, επέβαλε την πολιτική του προηγούμενου χρόνου στο μεταναστευτικό, ο Γιάννης Πανούσης απάντησε: «Ναι, σε αυτό είμαι απόλυτος. Κατ’ αρχήν δεν υπήρχε πολιτική. Ελλείψει εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής, διαμορφώθηκε μία αριστερή πολιτική υπέρ των ανοιχτών συνόρων… Μάλιστα όταν είχε ειπωθεί ότι δεν μπορούμε να φυλάξουμε θαλάσσια σύνορα, τότε είχα ρωτήσει, δηλαδή αν γίνει πόλεμος, αυτό θα είναι το επιχείρημά μας; Εγώ είχα προτείνει στον Πρωθυπουργό τη δημιουργία Υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας με ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό, Πυροσβεστική και ΕΥΠ. Και ελπίζω να γίνει σύντομα»

Για το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας:
«Ήμουν λίγο πιο βιαστικός… Ήταν όμως παράνομο. Υπήρχαν κατηγορίες ανθρώπων που έπρεπε να βγουν. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όχι σύμφωνα με την αριστερή μας πολιτική. Άνθρωποι που ζητούσαν άσυλο, άνθρωποι που ήταν υπέργηροι ή άρρωστοι. Το ίδιο θα ξαναέκανα, αλλά λίγο αργότερα. Δεν γινόταν να συνεχιστεί αυτό».

Για την πιθανότητα έλευσης τζιχαντιστών στην Ελλάδα:
Σχετικά με το αν μπαίνουν τζιχαντιστές στην Ελλάδα, ανάμεσα στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, ο κος Πανούσης απάντησε: «Προφανώς, μπορεί να μπει ο οποιοσδήποτε. Με πλαστά πιστοποιητικά ή με κάποιες αμέλειες ή αφέλειες, μπορεί να περνάνε. Δεν πιστεύω ότι περνάνε θύλακες, περνάνε άτομα. Ο καθένας πρέπει να ανησυχεί, αν και δεν υπάρχουν στοιχεία. Θα πρέπει να υπάρχει εγρήγορση από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας».

Για τις απειλές που είχε δεχτεί για τη ζωή του:
«Από τους κύκλους που προέρχονταν οι απειλές, αισθάνομαι ότι έχουν πέσει τα πράγματα. Το πρόβλημα είναι ποιος με στοχοποιεί και γιατί. Το πρόβλημα είναι ότι στοχοποιούμαι για τις ιδέες μου… Εγώ κρίνω από τα αριστερά και αυτό δεν το αντέχουν».

Για την πολιτική επικαιρότητα και το κοινωνικό κίνημα:
«Η άποψή μου είναι πως ό,τι καινούριο διαμορφωθεί στην Κεντροαριστερά, θα γίνει μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα γίνει έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ». 

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Μάκης Βορίδης για Μαρία Καρυστιανού: «Κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, δεν γίνεται να μην απαντάμε» – «Αδίστακτος, σπιλώνει τον αγώνα μας» η απάντησή της
«Δεν γίνεται να μην απαντάμε στις πολιτικές τοποθετήσεις που κάνει» είπε ο Μάκης Βορίδης για τη Μαρία Καρυστιανού που του απάντησε χαρακτηρίζοντάς τον «μικρόψυχο, κακό και λίγο»
Ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι κακιά γυναίκα, αυτή την κυρία πάνε να υποστηρίξουν στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
«Θα της κάνω μήνυση και αγωγή για να αποδείξει στα δικαστήρια την προσωπική μου εμπλοκή. Όποιος πάει στο συλλαλητήριο στηρίζει Κωνσταντοπούλου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή