Πολιτική

Μπομπ Μενέντεζ: Η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Ανατολική Μεσόγειο

Την κατηγορηματική θέση του, ότι η συμφωνία ΤουρκίαςΗΠΑ για την αναβάθμιση των F-16 δεν πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο, επανέλαβε ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, σε ειδική τελετή για την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του ΕΚΠΑ, το απόγευμα της Παρασκευής (26.08.2022).

Κατά την ομιλία του δε δίστασε να χαρακτηρίσει την Τουρκία ως την «μεγαλύτερη απειλή για την Ανατολική Μεσόγειο».

«Κανένα καλύτερο μέρος δε θα μπορούσα να σκεφτώ από εδώ για να εκφράσω τις απόψεις μου σχετικά με τις προκλήσεις που θέτει η Ρωσία, η Κίνα και η Τουρκία σε διεθνές επίπεδο αλλά και για την κλιματική κρίση που μαστίζει τον κόσμο. Κανένα καλύτερο μέρος δεν μπορούσα να βρω για να διατρανώσω τις άρρηκτες σχέσεις μεταξύ των δυο λαών μας και τις τεράστιες εύκαιρες που ανοίγονται μπροστά μας», υπογράμμισε κατά την ομιλία του ο Μπομπ Μενέντεζ.

Στη συνέχεια, αφότου χαρακτήρισε την Τουρκία την «μεγαλύτερη απειλή για την Ανατολική Μεσόγειο», σημείωσε ότι «συνεχώς παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο με τα μαχητικά της. Κανένας δεν μπορεί να ανεχτεί αυτές τις πρακτικές. Ειδικά από ένα μέλος του ΝΑΤΟ» και πρόσθεσε ότι, αυτές οι τακτικές από μέρους της Άγκυρας, δεν χαρακτηρίζουν μία δημοκρατική χώρα.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Φλωρίδης κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «συνειδητή αλλοίωση» της φράσης του για το «μπάζωμα» στα Τέμπη
«Η φράση μου ήταν πως όσοι από τους πολιτικούς μιλάνε για μπάζωμα, είναι για τα μπάζα. Για τους πολιτικούς μιλούσα, όχι για τους συγγενείς» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Ο Γιώργος Φλωρίδης
Παραιτήθηκε από υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ο Χρήστος Τριαντόπουλος: «Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ, ούτε να κρύψω»
«Το ήθος μου, η πίστη μου κι η αλήθεια μου επιβάλλει να σας πείσω να καταψηφίσετε την αβάσιμη πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Καμία σκιά, καμία λάσπη» είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας
Χρήστος Τριαντόπουλος
Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου – «Για διευκόλυνση της δικαιοσύνης στην υπόθεση των Τεμπών»
«Υποβάλλω την παραίτηση μου, με πρωταρχικό σκοπό τη διευκόλυνση του έργου της ελληνικής Δικαιοσύνης στην υπόθεση των Τεμπών», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Παπαγεωργίου στην επιστολή παραίτησης προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Βασίλης Παπαγεωργίου