Δευτέρα, 14 Οκτ.
26oC Αθήνα

Μπουρλότο από τον Γιώργο Λιάνη και τα περί συγγνώμης Τσίπρα σε Βενιζέλο για την υπόθεση Novartis

Μπουρλότο από τον Γιώργο Λιάνη και τα περί συγγνώμης Τσίπρα σε Βενιζέλο για την υπόθεση Novartis

Αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης έγιναν τα όσα είπε ο Γιώργος Λιάνης αναφορικά με την υπόθεση Novartis και την «συγγνώμη» που φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ «δείχνοντας» τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα και ειδικά για επαφές του με πολιτικούς του αντιπάλους για το θέμα της Novartis κάνουν λόγο για δημοσιεύματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και στερούνται σοβαρότητας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιώργος Λιάνης μιλώντας στο Mega (13/10/24) δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε συγγνώμη από κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Novartis, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένο όνομα. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση Novartis μεταξύ των προσώπων που είχαν παραπεμφθεί ήταν τα εξής στελέχη του ΠΑΣΟΚ: Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Κουτρουμάνης.

 

Σήμερα (14/10/24) και μετά τον σάλο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ο Γιώργος Λιάνης δήλωσε (enikos.gr): «Στην κυριακάτικη συμμετοχή μου στην εκπομπή της κ. Γιάμαλη στο MEGA είπα ότι γνωρίζω πως ο κ. Τσίπρας έκανε ένα τηλεφώνημα σε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε συγγνώμη για την υπόθεση Novartis. Η αλήθεια είναι πως υπερέβαλα, στηριζόμενος στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στο συνέδριο της “Καθημερινής”, πριν από λίγο καιρό, ότι δηλαδή κάναμε λάθος χειρισμούς στην υπόθεση Novartis και βάλαμε στο ίδιο τσουβάλι ανθρώπους που είχαν εμπλακεί, με άλλους που δεν είχαν. Εφελκυστικά πίστεψα ότι ο κ. Τσίπρας με αυτή την τολμηρή δήλωση είχε ζητήσει εμμέσως συγγνώμη. Πιθανόν να το έκανα, γιατί ο διακαής μου πόθος είναι η συνεργασία των δύο παρατάξεων για το καλό του τόπου. Όμως, αυτό που είπα και εννοούσα εγώ στην κ. Γιάμαλη, είναι τελείως διαφορετικό από τις ποικίλες ερμηνείες που του δόθηκαν. Άλλωστε τι σημασία έχουν οι προσωπικές απόψεις όταν υπάρχει δημόσιος διάλογος;»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις