Τόνισε, ωστόσο, ότι «η δημιουργία πλεονάσματος πρέπει να στηρίζεται σε αναπτυξιακές πολιτικές και όχι στην “υπερφορολόγηση”, τη μείωση των δημοσίων δαπανών, σε υφεσιακά μέτρα και σε δημιουργική λογιστική»
Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι «με πρωτοβουλία της ΔΗΜΑΡ επετεύχθη η επιστροφή μέρους του πλεονάσματος στην κοινωνία», σημείωσε ότι «η διανομή του πλεονάσματος δεν πρέπει να γίνεται με πελατειακούς τρόπους και μεθοδεύσεις, που υπακούουν σε προεκλογικές στοχεύσεις» και πρόσθεσε ότι «τα μεγάλα ζητούμενα, είναι η ανάπτυξη, η καταπολέμηση της ανεργίας και η έξοδος από τις μνημονιακές πολιτικές. Μια νέα οικονομική πολιτική».
Σε άλλη δηλωσή του, για τα τέσσερα χρόνια των μνημονίων, ο κ. Κουβέλης τονίζει ότι «απαιτείται νέα συμφωνία με τους εταίρους για την ανάπτυξη και την απασχόληση, τολμηρή διευθέτηση του χρέους κι όχι μέτρα που προετοιμάζονται για μετά τις ευρωεκλογές και κινούνται στην ίδια αδιέξοδη κατεύθυνση».
Και προσθέτει: «Σταθερότητα δεν σημαίνει εμμονή στις αδιέξοδες συντηρητικές πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αυτές αποσταθεροποιούν – δεν σταθεροποιούν. Πλήττουν την κοινωνική συνοχή – δεν συνιστούν πολιτικές εξόδου από την κρίση».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πλεόνασμα 1,566 δισ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2014 – Τρύπα 720 εκατ. στα έσοδα
Πλεόνασμα 3,4 δισ. ανακοινώνει η Eurostat Θα μειώσουν οι εταίροι το χρέος;
Eurostat, ανάπτυξη και χρέος: οι προτεραιότητες της κυβέρνησης