Παρασκευή, 26 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Μπρος γκρεμός και πίσω γκρεμός για την κυβέρνηση! – Όλα τα σενάρια

Μπρος γκρεμός και πίσω γκρεμός για την κυβέρνηση! – Όλα τα σενάρια

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα ή μπρος γκρεμός και πίσω…γκρεμός για την κυβέρνηση Τσίπρα μετά τη συνάντηση Μέρκελ-Λαγκάρντ καθώς το δίλημμα που έχει να αντιμετωπίσει πλέον το Μέγαρο Μαξίμου είναι ή βαριά μέτρα και επιτάχυνση της πολιτικής φθοράς ή ηρωική έξοδος με κατάληξη ή μια νέα κυβερνητική πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή ή πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Όλα δείχνουν προς το παρόν τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο να μην κάνουν πίσω από την ανάγκη ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης και της αξιολόγησης αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος. Παράλληλα όμως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά αφού εκτιμώντας τη συνάντηση των “σιδηρών κυριών” κυβερνητικοί κύκλοι λένε “Θα δούμε. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα φανούν όλα”.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης εντός του Απριλίου στη βάση της συμφωνίας του Ιουλίου, “ούτε χιλιοστό παραπάνω” όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας στη συνεδρίαση της ΚΟ με μέτρα και μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και το φορολογικό, μέτωπα στα οποία οι πληροφορίες λένε ότι κυβέρνηση και δανεισ΄τες ουσιαστικά ε΄χουν συμφωνήσει, ενώ συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για τα “κόκκινα δάνεια” και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Από το βράδυ της Δευτέρας η κυβέρνηση έχει στείλει το πακέτο των παρεμβάσεων της ελπίζοντας να μη ζητήσουν κι άλλες οι δανειστές και να κλείσει η αξιολόγηση.

Κλειδί των εξελίξεων η σημερινή συνάντηση με το “κουαρτέτο” καθώς αναμένεται να διαφανούν οι τελικές προθέσεις των δανειστών μετά το ραντεβού Μέρκελ-Λαγκάρντ στον απόηχο των Wikileaks και με το Μέγαρο Μαξίμου να απεύχεται επανάληψη καταστάσεων 2015 ή μια ακόμη διαπραγμάτευση με νέες απαιτήσεις των δανειστών στη φάση συζήτησης για την απομείωση του χρέους.

Και όλα αυτά με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των ΑΝΕΛ να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις καθώς θα κληθούν με τη ψήφο τους να που “ναι” ή “όχι” στο νέο σκληρό πακέτο μέτρων κρίνοντας ουσιαστικά και το μέλλον της κυβέρνησης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε