Παρασκευή, 28 Ιουν.
26oC Αθήνα

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Τίθεται και το ζήτημα του πρόεδρου» του ΠΑΣΟΚ – «Δεν υπάρχει μόνο για να παίρνει το χειροκρότημα»

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Τίθεται και το ζήτημα του πρόεδρου» του ΠΑΣΟΚ – «Δεν υπάρχει μόνο για να παίρνει το χειροκρότημα»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τη θέση της, για τα όσα θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν στο ΠΑΣΟΚ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, εξέφρασε η Νάντια Γιαννακοπούλου, μιλώντας στο Action 24 το βράδυ της Τετάρτης (12/6/24).

«Τα πράγματα πρέπει να τα δούμε αποδραματοποιημένα και όπως είναι. Με μεγάλη υπευθυνότητα. Αυτή είναι η έγνοια μου. Υπάρχει ένα εκλογικό αποτέλεσμα, και αυτό, καλώς ή κακώς, είναι πολύ κάτω από τους στόχους που είχαμε θέσει» είπε αρχικά η Νάντια Γιαννακοπούλου μιλώντας για τα χαμηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.

«Η ΝΔ έχασε περίπου ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε περίπου 300.000 ψηφοφόρους. Και το ΠΑΣΟΚ, όχι απλά δεν εισέπραξε αλλά δυστυχώς έχασε 110.000 ψηφοφόρους. Αυτό που βγήκα και είπα από την πρώτη μέρα, εκφράζοντας την αγωνία των ψηφοφόρων μας, που έχουν ελπίδα και προσδοκία στο ΠΑΣΟΚ είναι: Δεν πρέπει να συγκληθούν τα όργανα; Για να δούμε τι έγινε, τι δεν πήγε καλά;», είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου, μιλώντας στο «Action24».

Και διευκρίνισε:

«Πρέπει να συγκληθούν τα όργανα για να κάνουμε την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Να δούμε τι έγινε λάθος. Τα θέματα της φυσιογνωμίας, των πολιτικών επιλογών και της στρατηγικής. Μέσα σε όλα αυτά, θα το πω ευθαρσώς, τίθεται και το ζήτημα το ίδιο το πρόσωπο του πρόεδρου.

Οι πολιτικές εκφράζονται από πρόσωπα, τα οποία έχουν ευθύνες. Ο πρόεδρος δεν υπάρχει μόνο για να παίρνει το χειροκρότημα, όταν τα πράγματα πάνε καλά. Υπάρχει και για να αναλαμβάνει την ευθύνη, όταν δεν πηγαίνουν καλά. Πόσο μάλλον όταν η ευθύνη των πολιτικών επιλογών είναι αποκλειστικά δική του»

«Πρέπει να τα συζητήσουμε όλα αυτά. Είναι χρέος μας απέναντι στον κόσμο μας, ο οποίος ελπίζει και περιμένει από εμάς και να δει το ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικό κόμμα» τόνισε η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις