Πέμπτη, 25 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Νατάσα Πετρούλια: Ποια είναι η συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη που δέχτηκε bullying από τον Παύλο Πολάκη

Νατάσα Πετρούλια: Ποια είναι η συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη που δέχτηκε bullying από τον Παύλο Πολάκη

Ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε φραστικά σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, προκαλώντας τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος για τη Νατάσα Πετρούλια.

Η Νατάσα Πετρούλια, νομική σύμβουλος του υπουργού Υγείας, βρισκόταν στην αίθουσα όταν ο Παύλος Πολάκης της απευθύνθηκε σε επιθετικό τόνο, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από βουλευτές, με πρώτη την Αθηνά Λινού, η οποία ξέσπασε σε κλάματα από ντροπή και ζήτησε συγγνώμη. Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ζήτησε πειθαρχικά μέτρα κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Αργότερα, ανακοινώθηκε η διαγραφή του από την ΚΟ του κόμματος.

Ποια είναι όμως η συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, Νατάσα Πετρούλια;

Γεννήθηκε στη Σίταινα Κυνουρίας και ανέλαβε τη θέση της νομικής συμβούλου του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ ήταν νομική του σύμβουλος και κατά τη θητεία του στο υπουργείο Ανάπτυξης. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει επίσης μάστερ (LLM) διετούς φοίτησης στο «Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» διεξαγόμενο διαπανεπιστημιακά από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Proof of education master level in Society Politics and Law from the open University London (UK).

Ακόμη είναι απόφοιτος της Σχολής Δημοσιογραφίας Αθηνών, ενώ έχει αποφοιτήσει και από το Τμήμα Ιστορίας Τέχνης της Σχολής Αθηνών (διετούς φοίτηση) αλλά και της Σχολής Θεάτρου και Ορθοφωνίας (διετούς φοίτηση).

Είναι Δικηγόρος – Ποινικολόγος και Νομικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Από το 2015 εργαζόταν στο Λονδίνο. Έχει συνεργαστεί από το 2009 σε υποθέσεις ποικίλης νομικής ύλης κυρίως Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου Επιχειρήσεων στο Λονδίνο.

Ως Δικηγόρος Αθηνών έχει αναλάβει πλήθος υποθέσεων εμπορικού, αστικού, εργατικού, ποινικού και διοικητικού δικαίου.

Η Νατάσα Πετρούλια δημιούργησε το πρώτο νομικό blog – ιστοσελίδα για παροχή δωρεάν νομικών συμβουλών το οποίο αποτέλεσε και προσωπικό της αρχείο για άρθρα τοποθετήσεις κείμενα που είχαν δημοσιευθεί στα ΜΜΕ. Παρέχει δωρεάν νομικές συμβουλές από την αρχή της καριέρας της ως δικηγόρος και ειδικά σε ευπαθείς ομάδες.

Η Νατάσα Πετρούλια ήταν αιρετό μέλος επί σειρά ετών του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αρκαδίας, από το 1999 έως το 2007, (το νεότερο μέλος και μόνη γυναίκα στην παράταξη που εκπροσωπούσε). Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Εγκληματολογίας και της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων.

Η επίθεση του Παύλου Πολάκη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε κατά της συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας λέγοντας της «μη στρίβετε τη μούρη σας κυρία μας. Σε σας το λέω έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο,  αλλά ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω», δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Μετά την επίθεση του Παύλου Πολάκη, η Αθηνά Λινού κλαίγοντας είπε ότι «θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας. Νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο».

Τελικά: «Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις