Δευτέρα, 9 Σεπτ.
26oC Αθήνα

ΝΔ: «Δε μπορούν να βάλουν τέλος στον κατήφορο»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι ανακοινώσεις του γαλλογερμανικού άξονα και η μετάθεση της έκδοσης ενός κοινού ευρωπαϊκού ομολόγου για το απώτερο μέλλον δεν ικανοποίησαν το επιτελείο της ΝΔ, που έστρεψε τα πυρά του και στην κυβέρνηση.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Μιχελάκης, υπενθυμίζει πως η Νέα Δημοκρατία έχει υποστηρίξει εξ αρχής ότι η κρίση χρέους της ευρωζώνης απαιτεί άμεση έκδοση ευρωομολόγου και πως θα πρέπει να ενισχυθεί το Ταμείο Στήριξης με επαρκή κεφάλαια, ώστε να παρεμβαίνει και στη δευτερογενή αγορά ομολόγων και να αποθαρρύνει τις επιθέσεις των κερδοσκόπων.

«Για μια ακόμα φορά, δεν υπήρξε η απαραίτητη αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της κρίσης, που έχει πλέον ευρωπαϊκές διαστάσεις», επισημαίνει ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος εκτιμά πως «η απόφαση της 21ης Ιουλίου οδηγεί σε όλο και πιο ασφυκτικές δεσμεύσεις για την Ελλάδα, ενώ απομακρύνεται η πραγματική διέξοδος από την κρίση της Ευρώπης».

Παράλληλα η ΝΔ εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία επικρίνει υποστηρίζοντας πως «προσφέρει» το θλιβερό θέαμα να… πανηγυρίζει που απορρίφθηκαν όσα και εκείνη επιδίωκε, όπως το ευρωομόλογο, ενώ προχώρησαν όσα και εκείνη ήθελε να αποφύγει, όπως οι «εγγυήσεις» του νέου δανεισμού.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί, δυστυχώς, να βάλει τέλος στον κατήφορο. Ή, ακόμα χειρότερα, δεν καταλαβαίνει τον κατήφορο, στον οποίο έχει οδηγήσει τα πράγματα», καταλήγει ο κ. Μιχελάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η … μετάφραση για την Ελλάδα όσων είπαν Μέρκελ-Σαρκοζί

“Απογοητευτική και ανησυχητική” η συμφωνία με την Φινλανδία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε