Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

ΝΔ για δηλώσεις Βέμπερ: Θέλει η κυβέρνηση-κουρελού να μειωθούν τα πλεονάσματα ή όχι;

ΝΔ για δηλώσεις Βέμπερ: Θέλει η κυβέρνηση-κουρελού να μειωθούν τα πλεονάσματα ή όχι;

Οξύτατη και αιχμηρή ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις δηλώσεις Βέμπερ περί δυνατότητα μείωσης των πλεονασμάτων για την Ελλάδα.

“Πανικόβλητη κυβέρνηση”, “κυβέρνηση – κουρελού”, “κυβέρνηση που λειτουργεί επί ζημία της χώρας”, είναι οι εκφράσεις που χρησιμοποιεί σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, η οποία μάλιστα δεν αφήνει ασχολίαστο το γεγονός ότι το ΑΠΕ “προσπάθησε να αποσπάσει διαβεβαιώσεις από το Βερολίνο ότι η θηλιά που έχει περάσει ο κ. Τσίπρας στον ελληνικό λαό θα παραμείνει στη θέση της”. Αφορμή για τη νέα οξύτατη επίθεση ήταν οι δηλώσεις Βέμπερ από την Αθήνα ότι η νέα Κομισιόν που θα προκύψει μετά τις Ευρωεκλογές μπορεί να αναθεωρήσει προς τα κάτω τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα που έχει υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Η κυβέρνηση πανικόβλητη μετά τις δηλώσεις Βέμπερ ότι η επόμενη Κομισιόν θα εξετάσει το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για τη μείωση των πλεονασμάτων, προσπάθησε μέσω του ΑΠΕ (!) να αποσπάσει διαβεβαιώσεις από το Βερολίνο ότι η θηλιά που έχει περάσει ο κ. Τσίπρας στον ελληνικό λαό θα παραμείνει στη θέση της.

Ρωτάμε, λοιπόν, την κυβέρνηση-κουρελού: Θέλει να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα ώστε να αναπνεύσουν η οικονομία και οι Έλληνες; Ναι ή όχι;

Μέχρι να μας απαντήσουν, ας πάψουν τουλάχιστον να λειτουργούν επί ζημία της χώρας».

Η αντίδραση στις δηλώσεις Βέμπερ

Υπενθυμίζεται ότι επί των δηλώσεων Βέμπερ το ΑΠΕ απευθύνθηκε στον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο -κατά τη Νέα Δημοκρατία κατ’ εντολήν της κυβέρνησης- που είχε δηλώσει: “Μιλώ εκ μέρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και γι’ αυτό δεν θα σχολιάσω δηλώσεις κομμάτων. Για την κυβέρνηση μπορώ να πω: συνεργαζόμαστε με την ελληνική κυβέρνηση με εμπιστοσύνη – αυτό πιστεύω καταδείχθηκε και κατά την τελευταία επίσκεψη της Καγκελαρίου στην Αθήνα – και είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η συνεργασία μπορεί να συνεχιστεί και στο μέλλον, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών. Ισχύουν οι συμφωνίες τις οποίες έχει συνάψει η Ελλάδα με το Eurogroup για την πορεία του προϋπολογισμού και των μεταρρυθμίσεων και για το πώς αυτή πρέπει να συνεχιστεί”.

Η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στη Νέα Δημοκρατία

Στην αξιωματική αντιπολίτευση απάντησε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, που αναφέρει:

“Η ΝΔ, που ως κυβέρνηση υπέγραψε πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% εις το διηνεκές και παρά το όργιο λιτότητας που επέβαλε στον ελληνικό λαό, δεν κατάφερε να πιάσει ούτε 0,5%, σήμερα που η κυβέρνηση έχει βγάλει τη χώρα εκτός μνημονίων, παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια με τις πλάτες του ακραίου Βαυαρού πολιτικού, κ. Βέμπερ.

Του ίδιου πολιτικού δηλαδή, στον οποίο προσέφευγε ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να μεσολαβήσει, για να μην ακυρώσει η κυβέρνηση την περικοπή στις συντάξεις”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις