Πολιτική

ΝΔ για Guardian: “Οι κοινωνικές παροχές της χώρας μας είναι τριτοκοσμικές”

Με σκληρά λόγια σχολίασε ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου το δημοσίευμα του Guardian για την κατάσταση της Υγείας στη χώρα μας. Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ότι αυτά τα τεράστια προβλήματα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και κατατάσσουν δυστυχώς τη χώρα μας σε τριτοκοσμικό επίπεδο κοινωνικών παροχών.

 «Μόνο θλίψη προκαλεί το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, το οποίο περιγράφει με μελανά χρώματα την πραγματική κατάσταση στον τομέα της υγείας στη χώρα μας», δήλωσε.

Ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι «τα τεράστια προβλήματα της υγείας στην Ελλάδα παίρνουν διεθνή δημοσιότητα κατατάσσοντας δυστυχώς τη χώρα μας σε τριτοκοσμικό επίπεδο κοινωνικών παροχών».

Επίσης σημείωσε ότι ο αρμόδιος υπουργός Υγείας περιγράφει μια ιδεατή κατάσταση για το Ε.Σ.Υ. και επιτίθεται στους εκπροσώπους των εργαζομένων που νυχθημερόν αγωνίζονται για να κρατήσουν όρθια τα νοσοκομεία ώστε να μην ζήσουμε την απόλυτη διάλυσή τους.

«Αυτή η συμπεριφορά εξηγεί γιατί τα δυο τελευταία χρόνια η δημόσια υγεία έχει καταρρεύσει. Αντί για μεταρρυθμίσεις που θα οργανώσουν αποτελεσματικά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την ανασυγκρότηση των νοσοκομείων η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι απλός θεατής των εξελίξεων. Μια τέτοια κυβέρνηση δεν αξίζει στους Έλληνες που σύντομα θα της δείξουν την έξοδο», τονίζει ο κ. Οικονόμου και προσθέτει: «Η κυβέρνηση με τις γνωστές πρακτικές της μπορεί να λύσει το πρόβλημα παραπέμποντας τους δημοσιογράφους του Guardian στον κ. Πολάκη…».

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή
Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ο Χρήστος Σπίρτζης για να ερευνηθεί η εμπλοκή του στην τραγωδία των Τεμπών
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ωστόσο ότι δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη, λέγοντας ότι το αίτημα τον τιμά «αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω του κανονισμού της Βουλής»
Ο Χρήστος Σπίρτζης
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου