Πολιτική

ΝΔ για κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Σκάνδαλο η απομάκρυνση Σφακιανάκη – Σταυρόπουλου

Για "κρίσεις - σφαγείο" στην Ελληνική Αστυνομία κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ενορχηστρωμένη επιχείρηση. «Η κυβέρνηση "ξήλωσε", παρόπλισε και αποστράτευσε εξαίρετους αξιωματικούς, όπως τον Μανώλη Σφακιανάκη και τον τέως Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Σταυρόπουλο», αναφέρει ο αρμόδιος τομεάρχης Δημήτρης Κυριαζίδης.

Σε δήλωσή του, ο συντονιστής Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης, αναφέρεται σε «πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, καρατομήσεις και εξοστρακισμούς αξίων ανωτάτων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ» που δυστυχώς, όπως σημειώνει, «επιβεβαιώνουν τους φόβους και την αγωνία που εδώ και καιρό εκφράστηκαν δημόσια από τη Νέα Δημοκρατία για το προδιαγεγραμμένο ανοσιούργημα στο οποίο επιδόθηκε τελικά η Κυβέρνηση».

Σύμφωνα με κ. Κυριαζίδη «παρακάμφθηκε κάθε έννοια αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας» καθώς, όπως υποστηρίζει «η κυβέρνηση “ξήλωσε”, παρόπλισε και αποστράτευσε εξαίρετους, επιτυχημένους και με τεράστια προσφορά αξιωματικούς, όπως τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλη Σφακιανάκη και τον τέως Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Σταυρόπουλο, σκανδαλίζοντας έντονα την κοινωνία».

«Πριν καλά – καλά αναλάβουν τα καθήκοντά τους και κλείσουν ένα έτος θητεία, απομακρύνθηκαν σχεδόν οι μισοί ταξίαρχοι και αστυνομικοί διευθυντές» προσθέτει ο κ. Κυριακίδης και κάνει λόγο για «πρωτοφανή και προκλητική συμπεριφορά της κυβέρνησης» για την οποία λέει πως «είναι απολύτως καταδικαστέα, από όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης».

Και καταλήγει: «Αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ελληνικής Αστυνομίας. Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και την υστάτη στιγμή, να ανακαλέσει αυτές τις απαράδεκτες αποφάσεις».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ