Πολιτική

ΝΔ για Τσίπρα: Επηρεασμένος από τον Καμμένο μεταμφιέζεται σε “μετανιωμένο πρωθυπουργό” για το δημοψήφισμα

«Επηρεασμένος προφανώς από τον κ. Καμμένο, ο κ. Τσίπρας μεταμφιέστηκε ξαφνικά σε "μετανιωμένο πρωθυπουργό" για το δημοψήφισμα του 2015, ενώ μέχρι χθες το υπερασπιζόταν» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, η ΝΔ επισημαίνει πως τις τραγικές συνέπειες του δημοψηφίσματος θα τις βιώνουν για πολλά χρόνια οι πολίτες προσθέτοντας πως «είναι τα 100 δισ. που στοίχισε στη χώρα, το 4ο μνημόνιο και οι νέες αχρείαστες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που μόνος του υπέγραψε και έρχονται».

Το “επίμαχο” απόσπασμα από την συνέντευξη του Τσίπρα που η ΝΔ ερμηνεύει ως μετάνοια

Το 2015 αφήσατε το λαό σας να ψηφίσει και να αποφασίσει για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ΕΕ. Το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων ήταν αντίθετο και στην πραγματικότητα έπρεπε να είχε ακολουθήσει η έξοδος από την Ευρωζώνη. Η συνέπεια ήταν μια τεράστια απώλεια εμπιστοσύνης. Το κλείσιμο των τραπεζών. Ανατρέχοντας στο παρελθόν, ήταν λάθος αυτό που έγινε;

Η κατάσταση τότε ήταν πολύ δύσκολη. Εκ των υστέρων και με τη γνώση που έχουμε τώρα, μπορούμε φυσικά να αξιολογήσουμε διαφορετικά τα πράγματα. Αλλά πρέπει να αποφασίζουμε, όταν τα έχουμε μπροστά μας. Και αντίθετα με όσα λέτε, δεν επρόκειτο για δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή στο ευρώ. Ήταν ψηφοφορία για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για τη χώρα μου. Αμέσως μετά έδωσα εντολή να ακολουθήσουν εκλογές και τις κέρδισα. Αυτό δεν θα ήταν απαραίτητο, μπορούσα να είχα κυβερνήσει ακόμα τρεισήμισι χρόνια, χωρίς εκλογές.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Μάκης Βορίδης για Μαρία Καρυστιανού: «Κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, δεν γίνεται να μην απαντάμε» – «Αδίστακτος, σπιλώνει τον αγώνα μας» η απάντησή της
«Δεν γίνεται να μην απαντάμε στις πολιτικές τοποθετήσεις που κάνει» είπε ο Μάκης Βορίδης για τη Μαρία Καρυστιανού που του απάντησε χαρακτηρίζοντάς τον «μικρόψυχο, κακό και λίγο»
Ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι κακιά γυναίκα, αυτή την κυρία πάνε να υποστηρίξουν στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
«Θα της κάνω μήνυση και αγωγή για να αποδείξει στα δικαστήρια την προσωπική μου εμπλοκή. Όποιος πάει στο συλλαλητήριο στηρίζει Κωνσταντοπούλου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή