Site icon NewsIT

ΝΔ: Σε θέση μάχης …δελφίνοι και στελέχη

18.05.2015 | 09:44
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μετά από μια περίοδο στασιμότητας στα εσωτερικά της ΝΔ, η εκδήλωση του "Συνδέσμου 74" που πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις 19:00 στο θέατρο Χατζηχρήστου σε συνδυασμό με την αυριανή συνεδρίαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου αναμένεται να δώσουν μια πρόγευση των όσων πρόκειται να ακολουθήσουν με τη συζήτηση για τη στάση απέναντι σε μία συμφωνία.

Πολλά πάντως είναι εκείνα τα “γαλάζια” στελέχη που φοβούνται ότι ακόμη και να η κυβέρνηση επιλέξει το σενάριο της ρήξης δια δημοψηφίσματος ή εκλογών, τότε η κεντροδεξιά παράταξη θα… φλέρταρε με τη διάσπαση καθώς ήδη διαφαίνεται ο διχασμός που επικρατεί όχι μόνο σε επίπεδο …δελφίνων αλλά και σε επίπεδο ιδεολογίας και πολιτικής κατεύθυνσης.

Εκείνο πάντως που συνομολογείται από όλες τις πλευρές είναι ότι η …μάχη αναμένεται να ξεκινήσει και επίσημα με την υπογραφή μίας συμφωνίας από την κυβέρνηση.

Πονοκεφάλους προκαλεί πάντως στη Συγγρού η εκδήλωση του Συνδέσμου 74, καθώς τα κομματικά στελέχη με μακρά πορεία στη Ν.Δ που τη διοργανώνουν αναμένεται να παρέμβουν με ένα κείμενο ιδεολογικό, το οποίο έστω και εάν δε θα θέτει ευθέως ζήτημα προσώπων, θα αναζωπυρώσει τη συζήτηση για το μέλλον και τη φυσιογνωμία της παράταξης.

Από την άλλη η αυριανή συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου της Ν.Δ αύριο, θα αποτελέσει μία πρώτη ευκαιρία καταγραφής απόψεων για τον τρόπο με τον οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να χειριστεί ενδεχόμενη συμφωνία.

Άλλωστε στο όργανο αυτό συμμετέχουν στελέχη που τάσσονται υπέρ της καταψήφισης της συμφωνίας και μίας σκληρής “αντιμνημονιακής” γραμμής όπως ο Μάκης Βορίδης, ο Γιάννης Βρούτσης και ο Άδωνις Γεωργιάδης αλλά και στελέχη που κοιτούν στην επόμενη μέρα της ΝΔ και τάσσονται υπέρ της στήριξης της συμφωνίας από πλευράς ΝΔ όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Όλγα Κεφαλογιαννη ενώ υπάρχουν και στελέχη που τηρούν διακριτική στάση από τη σαμαρική ηγεσία όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τα οποία  τονίζουν ότι πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφασει θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της ποια μέτρα θα φέρει μία συμφωνία (Ανδρέας Παπαμιμίκος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Νικήτας Κακλαμάνης).
Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι απόφαση στην αυριανή συνεδρίαση δεν πρόκειται να ληφθεί καθώς από την πλευρά του περιβάλλοντος του Αντώνη Σαμαρά δεν φαίνεται να υπάρχει η διάθεση να κριθεί η στάση της Ν.Δ από τη συνεδρίαση κάποιου οργάνου. Και αυτό φαίνεται να ισχύει και για τν συνεδρίαση της ΚΟ που ζητούν μετ επιτάσεως στελέχη όπως ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, η Ντόρας Μπακογιάννη και ο Νίκος Δένδιας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version