Δευτέρα, 29 Ιουλ.
29oC Αθήνα

ΝΔ: Σύσκεψη της Κ.Ο. υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για εκλογικό νόμο και Brexit –

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Oι επιπτώσεις του Brexit εν όψει της συνόδου κορυφής του ΕΛΚ, τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ισπανία και οι διαφωνίες με τις περιγραφόμενες κυβερνητικές επιλογές αλλαγής του εκλογικού νόμου, βρέθηκαν στο τραπέζι σύσκεψης της ομάδας συντονισμού της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον πρόεδρο της, Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του στην Βουλή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που πραγματοποίησε μετά το τέλος της σύσκεψης ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε ό,τι αφορά το BREXIT η ΝΔ εκτιμά πως, η διαχείρισή του θέματος απαιτεί προσοχή, νηφαλιότητα, αποφασιστικότητα και διορατικότητα.
Εκτιμά πως η Ευρώπη θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της για να μην επιτρέψει στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της διάσπασης να ενισχύονται, ενώ ο αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία, η ΝΔ το ερμήνευσε πως ένα θετικό αποτέλεσμα κατά των πολιτικών του λαϊκισμού στην Ευρώπη.
Σε ό,τι αφορά την αλλαγή του εκλογικού νόμου, η Νέα Δημοκρατία δήλωσε πως δεν συμφωνεί με την απλή αναλογική, και θεωρεί ότι η κυβέρνηση με την πρόταση αλλαγής του εκλογικού συστήματος επιδιώκει τον αποπροσανατολισμό από τη συζήτηση για την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας, η οποία είναι ολέθρια για τους πολίτες, και συνιστά απόπειρα διάσωσης του κυβερνώντος κόμματος, που βλέπει ότι τα ποσοστά του καταρρέουν.
Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι, η χώρα χρειάζεται ισχυρή και συνεκτική διακυβέρνηση και δυνατότητα για γρήγορη λήψη των αποφάσεων. Σημειώνει δε ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να αποτελεί συνδυασμό αναλογικότητας και κυβερνησιμότητας και ότι κάθε εκλογικός νόμος, πρέπει να έχει αυτά δυο χαρακτηριστικά.  Στα δύο μόνο θέματα που η ΝΔ δέχεται να αλλάξουν είναι η δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες ομογενείς και η κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών, εκτιμώντας ότι και τα δυο θα βελτίωναν ότι ισχύει έως σήμερα.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε