Δευτέρα, 21 Οκτ.
17oC Αθήνα

Η Ν.Δ. θα ζητήσει εξεταστική για την οικονομία από το 1981

Η Ν.Δ. θα ζητήσει εξεταστική για την οικονομία από το 1981

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας η οποία διήρκησε περίπου δυο ώρες και την οποία σχεδόν μονοπώλησε η σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής για το μνημόνιο.

“Την ώρα που ο κόσμος αγωνιά αν ο κ. Τσίπρας μπορεί να μας κρατήσει στην ευρωζώνη, βρήκε η κυβέρνηση να ασχοληθεί με την εξεταστική. Για άλλη μια φορά βάζουν το κόμμα πάνω από τη χώρα” ήταν το σχόλιο του προέδρου της ΝΔ κατά την τοποθέτηση του για την πρόταση εξεταστικής που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Η λογική που επικράτησε μεταξύ των περισσότερων μελών του Πολιτικού Συμβουλίου είναι ότι η κυβέρνηση προχωρά στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής “γιατί θέλουν να στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον και τα φώτα”. “Προσπαθούν να δώσουν θέαμα γιατι δεν μπορούν να προσφέρουν άρτο” σχολίασαν χαρακτηριστικά κομματικές πηγές, μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Πρόταση για Εξεταστική από το 1981

“Συζητάμε τι έγινε το 2010 και 2012 και δεν ξέρουμε τι θα συμβεί αύριο!” σχολίασαν οι ίδιες πηγές. “Συμφωνούμε γενικώς στη ανάγκη διερεύνησης του πως μπήκε η Ελλάδα στα μνημόνια. Δεν ψηφίζουμε (την κυβερνητική πρόταση), γιατί διαφωνούμε και με την εισηγητική έκθεση και με το σκεπτικό της πρότασης που μπαίνει με έναν τρόπο διχαστικό” περιέγραψαν κύκλοι της Λ.Συγγρού.

Στον αντίποδα, “Θα καταθέσουμε τη δική μας πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής που πρέπει να πάει από το 1981 μέχρι σήμερα, ώστε να βρούμε τα αίτια για το πως οδηγήθηκε η οικονομία και η κατάσταση στα μνημόνια”, ανέφεραν κομματικές πηγές, η κατάθεση της οποίας θα γίνει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

Ωστόσο, η λειτουργία της Εξεταστικής θα πρέπει να ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της οποίας συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους τον Ιούνιο, γιατί δεν πρέπει σε αυτήν την πολύ κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη για τη χώρα, η Νέα Δημοκρατία να συμμετέχεθ σε ένα διχαστικό σκηνικό, εξήγησαν υψηλόβαθμα “γαλάζια” στελέχη.

“Εμείς κατα ψηφίζουμε, αλλά θα συμμετέχουμε” υπήρξε η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβερνητική πρόταση για την Εξεταστική Επιτροπή, στην οποία θα μετάσχει σίγουρα από πλευράς της ΝΔ ο Χρήστος Σταικούρας, ως Τομεάρχης Οικονομικών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε