Site icon NewsIT

Η Νέα Δημοκρατία ζητά προ ημερησίας συζήτηση στην Βουλή

08.07.2015 | 17:01
Η Νέα Δημοκρατία ζητά προ ημερησίας συζήτηση στην Βουλή

Πρόταση για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής πρόκειται να καταθέσει σήμερα το απόγευμα η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ προκειμένου ο πρωθυπουργός να ενημερώσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με το άρθρο 143 παρ. 3 του κανονισμού της Βουλής η πρόταση χρειάζεται την υπογραφή των 2/3 των κοινοβουλευτικών ομάδων που καταθέτουν την πρόταση.

Σύμφωνα με την παρ. 3 του ιδίου άρθρου η διεξαγωγή της συζήτησης γίνεται σε ημέρα που ορίζεται ύστερα από συνενόηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος κατόπιν ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς και προχωρεί σε σχετική ανακοίνωση ενώπιον της Βουλής.

Πρόκειται στην ουσία για μια κίνηση τακτικής από τη ΝΔ προκειμένου να θέσει προ των ευθυνών της την κυβέρνηση ενημερώνοντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τον ελληνικό λαό για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Η ΝΔ θα ζητήσει η συζήτηση να διαξαχθεί τα επόμενα 24ωρα και μένει να δούμε αν η κυβέρνηση θα αποδεχτεί αυτή την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version