Site icon NewsIT

Νέα διαφοροποίηση Δραγασάκη από ακραίες επιλογές της Κουμουνδούρου

10.09.2013 | 09:04
Νέα διαφοροποίηση Δραγασάκη από ακραίες επιλογές της Κουμουνδούρου

Αποστάσεις από την επαναφορά του Αλέξη Τσίπρα στις μονομερείς ενέργειες για τη διαγραφή του χρέους, παίρνει ο Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας για «αυταπάτες».

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας, με την πρόσφατη συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία», επέλεγε να επιστρέψει στη λογική των μονομερών ενεργειών για τη διαγραφή του χρέους, ο Γιάννης Δραγασάκης, με δική του συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στον «Δρόμο της Αριστεράς» σχεδόν ταυτόχρονα με εκείνη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «αυταπάτη των εύκολων και ανώδυνων λύσεων».

Για μία ακόμη φορά, τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύουν τις σημαντικές διαφορές που υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος. Ο Γιάννης Δραγασάκης, αφού τόνισε στη συνέντευξή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν υποστέλλει καμία σημαία», έκανε μία σημαντική αναφορά, μιλώντας για το διάλογο μεταξύ «ρεαλιστών και «ριζοσπαστών» στο εσωτερικό του κόμματος.

«Ο διάλογος βέβαια προϋποθέτει αναγνώριση των προβλημάτων», διευκρίνισε για να προσθέσει ότι «υπάρχουν όμως και στο χώρο της αριστεράς, ακόμη και σε ορισμένα τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ, δεξιές και αριστερές αυταπάτες, άγνοια ή παραγνώριση των προβλημάτων».

Δραγασάκης: «το να λέει κανείς ότι δεν υπάρχουν ούτε εύκολες ούτε ανώδυνες λύσεις, δεν συνιστά δεξιά στροφή».

Ειδικά ως προς το θέμα της διαγραφής του χρέους, μάλιστα, ο Γιάννης Δραγασάκης επιλέγει να διαφοροποιηθεί από ακραίες επιλογές της Κουμουνδούρου, κάνοντας λόγο για «διεκδίκηση» και αποφεύγοντας να αναφερθεί σε μονομερείς ενέργειες. «Διάβασα κι εγώ απόψεις που υποστηρίζουν πως αν διαγραφεί το χρέος θα τελειώσουμε με τα ελλείμματα», ανέφερε και επεσήμανε ότι «τη διαγραφή του χρέους, πρέπει να τη διεκδικήσουμε σύμφωνα με όσα λέει το πρόγραμμά μας». Για να προσθέσει ότι «το χρέος είναι το αποτέλεσμα και όχι η αιτία των ελλειμμάτων».

Χαρακτηριστική είναι, άλλωστε, η αναφορά του Γιάννη Δραγασάκη σε όσους μιλούν για «δεξιά στροφή» εκείνων που εκφράζουν πιο ρεαλιστικές απόψεις για την οικονομική κρίση. «Όταν λοιπόν υπάρχει η αυταπάτη των εύκολων και ανώδυνων λύσεων», υπογράμμισε «τότε όταν κάποιος λέει πως “δεν υπάρχουν ούτε εύκολες ούτε ανώδυνες λύσεις” δεν ακούγεται ευχάριστα και, μάλιστα, η αποκάλυψη της αυταπάτης ονομάζεται “δεξιά στροφή”. Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα και ο λαός πρέπει να τη γνωρίζει»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσίπρας: Ναι σε στάση πληρωμών αν… – Κεδίκογλου: Είσαι κολλημένος


Ζητείται… λαός!

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Α. Σαμαράς ετοιμάζεται να υπογράψει το 3ο Μνημόνιο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version