Δευτέρα, 21 Οκτ.
18oC Αθήνα

Νέα Δημοκρατία: Εξ αδιαιρέτου η Συγγρού! Η πρόταση Μεϊμαράκη

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

Αφού συμφώνησαν να γίνει ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στις 22 Νοεμβρίου, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης φαίνεται πως έχει μια νέα πρόταση για τους συνυποψηφίους του: να συγκατοικήσουν!

Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, εννοείται! Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, ο πρόεδρος της ΝΔ “δείχνοντας τη διάθεσή του για ενότητα και δημοκρατικότητα, και επειδή αυτήν τη στιγμή η ΚΕΦΕ έχει την ευθύνη διαχείρισης του κόμματος, προτείνει όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι να έχουν γραφείο στη Συγγρού”.

Και όχι μόνο αυτό. Ο κ. Μεϊμαράκης προτείνει επίσης οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος να ορίσουν αναπληρωτές σε όλες τις γραμματείες του κόμματος, στη γενική διεύθυνση και στις ΝΟΔΕ. Έτσι, ανέφεραν συνεργάτες του, θα υπάρχει συναπόφαση στα θέματα διαχείρισης του κόμματος.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τα εσωκομματικά αλλά η απάντησή του ήταν ότι αυτά δεν ενδιαφέρουν κανέναν τώρα και πως οι πολίτες αυτήν τη στιγμή ενδιαφέρονται για τις περικοπές μισθών και συντάξεων, για τις περικοπές στα επιδόματα θέρμανσης και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Φρόντισε, όμως, να στείλει ένα μήνυμα προς τους εσωκομματικούς του αντιπάλους. Σε προεκλογική περίοδο είμαστε άλλωστε. “Οι πολίτες έχουν μιλήσει, η κοινωνία έχει μιλήσει. Η ΝΔ με Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχει γράψει πάνω από 28%. Όλα αυτά είναι δευτερεύοντα στη σημερινή φάση και θα τα συζητήσουμε μεταξύ μας”. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να αρθούν οι αποσπάσεις 87 υπαλλήλων του κόμματος και να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Ο κ. Μεϊμαράκης, πριν φτάσει στα γραφεία της Συγγρού, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση σχετικά με την λειτουργία του Κοινοβουλίου. «Θέλω να πιστεύω ότι ως έμπειρος κοινοβουλευτικός θα διαφυλάξει το κύρος της Βουλής και σε αυτό θα συμβάλουμε όλοι. Πρέπει να εκφράζει το Κοινοβούλιο και όχι την κυβέρνηση. Η ΝΔ θα επιθυμούσε το πρώτο νομοσχέδιο να μην έρθει κατεπείγον σε ένα άρθρο, γιατί τελικά το προηγούμενο επτάμηνο τα περισσότερα ήρθαν με διαδικασία κατεπείγοντος» πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας ότι βρήκε ανταπόκριση από τον πρόεδρο της Βουλής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε