Κυριακή, 30 Ιουν.
32oC Αθήνα

Νέα Δημοκρατία για exit poll: Μήνυμα εμπιστοσύνης και ταυτόχρονα διόρθωσης λαθών και αστοχιών

Νέα Δημοκρατία για exit poll: Μήνυμα εμπιστοσύνης και ταυτόχρονα διόρθωσης λαθών και αστοχιών

Ως μήνυμα εμπιστοσύνης και ταυτόχρονα επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων και διόρθωσης λαθών και αστοχιών, εκλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία το αποτέλεσμα του πρώτου exit poll για τις ευρωεκλογές. «Είναι δεδομένο ότι πρέπει να ακούσουμε με ακόμα μεγαλύτερη προσοχή τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των πολιτών και να ανταποκριθούμε στα αιτήματα και στις προσδοκίες τους», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Στο πρώτο σχόλιο πηγών της Νέας Δημοκρατίας για το exit poll, αφού επισημαίνει πως σαφής εικόνα θα υπάρχει όταν ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα, εκτιμά πως πρέπει να προβληματίσει η αυξημένη αποχή.

Ωστόσο η Νέα Δημοκρατία – πάντα σύμφωνα με το exit poll – κάνει λόγο για σημαντική νίκη του κυβερνώντος κόμματος, της μεγαλύτερης μάλιστα στην ιστορία των ευρωεκλογών. Βασίζει δε αυτή την εκτίμηση στο γεγονός ότι οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος που έχουν σημειωθεί από τότε που διεξάγονται ευρωπαϊκές κάλπες ήταν: 9 μονάδες το 2004, 8,8 το 1981 και 9,4 μονάδες το 2019.

Οι πηγές της ΝΔ επισημαίνουν ακόμη πως σύμφωνα με τα exit polls ή τα αποτελέσματα που γίνονται γνωστά σε ολόκληρη την Ευρώπη, τα περισσότερα κυβερνώντα κόμματα καταρρέουν, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τη Γερμανία και τη Γαλλία, με ταυτόχρονη άνοδο της Ακροδεξιάς.

Σχολιάζοντας την επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποτυπώνεται στο πρώτο exit poll, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει πως είναι δικαίωμα του κάθε κόμματος να βάζει τον πήχη που επιθυμεί, ψηλά ή χαμηλά.

«Από ό,τι φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει τα ποσοστά της εκλογικής συντριβής του, που οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα σε παραίτηση. Βρίσκεται μάλιστα κατά πολύ κάτω από το 23% των τελευταίων ευρωεκλογών, όταν είχε λάβει 6 έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο», προσθέτουν οι πηγές του κυβερνώντος κόμματος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις