Παρασκευή, 19 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Νέα Δημοκρατία: Στο «κάδρο» και ο Τσίπρας για την υπόθεση Πετσίτη!

Νέα Δημοκρατία: Στο «κάδρο» και ο Τσίπρας για την υπόθεση Πετσίτη!
Φωτογραφία InTime News

Μείζον ζήτημα που αγγίζει τον ίδιο τον πρωθυπουργό θεωρεί η Νέα Δημοκρατία την υπόθεση Πετσίτη, ζητώντας μεταξύ άλλων την κλήση της επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ύστερα ειδικά από την αποκάλυψη ότι η έρευνα της Αρχής έφερε στο φως χρηματικά ποσά που δεν δικαιολογούνται στους λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη.

Στην Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι υπάρχουν συγκεκριμένα γεγονότα που συνδέουν τα πρόσωπα που εμπλέκονται σ’ αυτή την υπόθεση και δεν είναι άλλοι – εκτός ασφαλώς του κ. Πετσίτη – από τον Νίκο Παππά, τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου – με τον οποίο είχε ταξιδέψει παλαιότερα στη Βενεζουέλα ο σημερινός υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής – αλλά και τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, στην εταιρεία ιδιοκτησίας του οποίου (ELFE) εμφανιζόταν ως υψηλόμισθος ο κ. Πετσίτης ενόσω είχε δικαστική διαμάχη για οφειλόμενα με τη ΔΕΠΑ.

Αυτό που λένε από τη Νέα Δημοκρατία είναι πως ο κ. Πετσίτης δεν ήταν ξένος στο Μαξίμου ούτε αυτενεργούσε – όπως δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος – και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ζητούν εξηγήσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. «Ο κ. Παππάς δεν μπορεί άλλο να σιωπά ούτε ο κ. Τσίπρας να τον καλύπτει», επισήμανε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, με την αξιωματική αντιπολίτευση να βάζει πλέον τρία ερωτήματα:

– Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο κ. Πετσίτης στο Μαξίμου και πώς βρέθηκε να έχει στους λογαριασμούς του παράνομα ποσά;

– Ποιες σκοτεινές διαδρομές συνδέουν τους κ. Πετσίτη, Παππά και Αρτεμίου που έστελνε τα χρήματα από την Κύπρο;

– Για ποιο λόγο «ξηλώθηκε» ο δημόσιος λειτουργός που διερευνούσε το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη – ΔΕΠΑ;

Στη Νέα Δημοκρατία θυμίζουν, άλλωστε, μια σειρά από γεγονότα και διαπιστώσεις βάσει των οποίων συνδέουν τον κ. Πετσίτη με τον σκληρό πυρήνα του Μαξίμου: τις χειρόγραφες προβλέψεις για το αποτέλεσμα των εκλογών στο γραφείο του κ. Τσίπρα στην Κουμουνδούρου, την παρουσία του ως συνοδός του πρωθυπουργού στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής όταν ο κ. Τσίπρας ανέλαβε τα καθήκοντά του, την προσπάθεια της κυβέρνησης ν’ απαλλάξει από τα χρέη δεκάδων εκατομμυρίων στη ΔΕΠΑ την ELFE την εποχή που εμφανιζόταν να εργάζεται σ’ αυτή ο κ. Πετσίτης κτλ.

Σημειώνεται ότι επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το ίδιο ζήτημα κατέθεσε και ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, ζητώντας από τον κ. Τσίπρα ν’ απαντήσει συγκεκριμένα για τα ζητήματα της αδικαιολόγητης μισθοδοσίας του κ. Πετσίτη από την ELFE, της χρηματοδότησης του ιδίου προσώπου από τον κ. Αρτεμίου, καθώς και τις αποφάσεις απομάκρυνσης του αρμόδιου διευθυντή ελέγχου της υπόθεσης ELFE-ΔΕΠΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις