Σάββατο, 31 Αυγ.
24oC Αθήνα

Νεα δημοψηφίσματα προανήγγειλε ο Φίλης! «Ο ελληνικός λαός θα καλείται να λέει την γνώμη του όποτε κρίνεται αναγκαίο»

Νεα δημοψηφίσματα προανήγγειλε ο Φίλης! «Ο ελληνικός λαός θα καλείται να λέει την γνώμη του όποτε κρίνεται αναγκαίο»

Καυστικά σχόλια και έντονοι διαξιφισμοί στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή το ένα έτος από το δημοψήφισμα που η συγκυβέρνηση μετέτρεψε το περήφανο «ΟΧΙ» σε αναγκαίο «ΝΑΙ».

«Το “ΟΧΙ” του ελληνικού λαού παραμένει…» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε σχολιαστική παρέμβασή του, υπερασπιζόμενος την τροπολογία που κατέθεσε χθες για ψήφιση, και πρόσθεσε «η προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία συνιστά την τελευταία καταφυγή της δημοκρατίας», τονίζοντας πως «ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα, είμαστε περήφανοι που ζητήσαμε από τον ελληνικό λαό να παρέμβει σε μια οριακή στιγμή της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς. Το “όχι” παραμένει και ο ελληνικός λαός θα καλείται να λέει την γνώμη του όποτε κρίνεται αναγκαίο…».

Νωρίτερα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ Γιάννης Μανιάτης, είχε προσχωρήσει σε μια αντίστιξη με το Βρετανικό δημοψήφισμα μιλώντας για «ανόητους πολιτικούς που αφού κορόιδεψαν τους πολίτες τους την κοπάνησαν σαν τα ποντίκια… όπως και στην πατρίδα μας που αντί για παραίτηση της Κυβέρνησης είχαμε μια μεγαλειώδη κυβίστηση. Και μπορεί να μην ξέρουμε ποιο είναι το χειρότερο, αλλά αυτό που είναι σίγουρο είναι πως ο λαϊκισμός παρασύρει τους λαούς σε αδιέξοδα για τα οποία μετά οι ίδιοι μετανιώνουν…»

Για εξαπάτηση του ελληνικού λαού έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης λέγοντας πως «η στάση των κυβερνώντων συνιστά ανοικτή πρόκληση για το πολιτικό σύστημα, γι αυτό και ο ελληνικός λαός σας γυρίζει την πλάτη όχι μόνο για την απάτη του δημοψηφίσματος αλλά και για όσα τους υποσχεθήκατε προεκλογικά και σήμερα πράττεται τα αντίθετα…»
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε