Τετάρτη, 3 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Νέα έκρηξη Ντόρας για τους φόρους με βολές κατά Στουρνάρα

Νέα έκρηξη Ντόρας για τους φόρους με βολές κατά Στουρνάρα

”Να μπει φραγμός στην υπερφορολόγηση, εξοντώνει τον παραγωγικό ιδιωτικό τομέα και υπονομεύει κάθε προοπτική πραγματικής ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας” είναι μερικές από τις νέες βολές της Ντόρας προς το υπουργείο Οικονομικών και την τρόικα.

Καθημερινό πλέον φαινόμενο μοιάζει να γίνονται οι επιθέσεις της Ντόρας προς την κυβέρνηση, και προσωπικά κατά του Στουρνάρα για τη φορολογική πολιτική κυρίως στα ακίνητα.

Μετά από τέσσερα χρόνια υπερφορολόγησης πρέπει να γίνουμε πιο σοφοί. Η υπερφορολόγηση δεν αυξάνει τα έσοδα. Δεν λύνει το πρόβλημα. Αντιθέτως, εξοντώνει τον παραγωγικό ιδιωτικό τομέα και υπονομεύει έτσι κάθε προοπτική πραγματικής ανάπτυξης και μείωσης της εφιαλτικής ανεργίας.Αυτό, που με ενοχλεί πιο πολύ και επιμένω με ένταση να μπει φραγμός στην υπερφορολόγηση

Μετά τη χθεσινή έκρηξη η Ντόρα Μπακογιάννη ”πυροβόλησε” και σήμερα μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
”Μετά από τέσσερα χρόνια υπερφορολόγησης πρέπει να γίνουμε πιο σοφοί. Η υπερφορολόγηση δεν αυξάνει τα έσοδα. Δεν λύνει το πρόβλημα. Αντιθέτως, εξοντώνει τον παραγωγικό ιδιωτικό τομέα και υπονομεύει έτσι κάθε προοπτική πραγματικής ανάπτυξης και μείωσης της εφιαλτικής ανεργίας.

Τόσο το οικονομικό επιτελείο όσο και η τρόικα αντιλαμβάνονται και το ομολογούν ότι οι αυξήσεις δεν θα αποδώσουν

Αυτό, που με ενοχλεί πιο πολύ και επιμένω με ένταση να μπει φραγμός στην υπερφορολόγηση, ζητώντας να βάλουμε μπροστά έναν οδικό χάρτη, που να μας οδηγήσει σύντομα σε μείωση των συντελεστών και μείωση των βαρών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, είναι ότι τόσο το οικονομικό επιτελείο όσο και η τρόικα αντιλαμβάνονται και το ομολογούν ότι οι αυξήσεις δεν θα αποδώσουν”.

επιτέθηκε προσωπικά στον Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας ”Αυτή δεν είναι λύση και δεν αντιμετωπίζει αυτό, που ο κ. Στουρνάρας λέει ότι στοχεύουμε αυτούς που έχουν οφειλές 200.000 ευρώ, αλλά έχουν στην τράπεζα 500.000 ευρώ”

Η Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στον ενιαίο φόρο ακινήτων, χαρακτήρισε ως εξοργιστικό το ότι το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει πως το 20% των υπόχρεων στον νέο φόρο για τα ακίνητα δεν θα μπορούν να τον πληρώσουν, ενώ η τρόικα ανεβάζει αυτό το ποσοστό σε 30%.
”Οχι δεν θα θέλουν, δεν θα μπορούν. Γιατί πλέον, μετά από συσσωρευμένες πληρωμές φόρων για ακίνητα 3 ετών μέσα σε 3 μήνες οι υπόχρεοι έχουν εξαντληθεί.
Αντί, να εξετάσουμε μια πολιτική μείωσης των βαρών αυξάνουμε το στόχο στα 3,5 με 4 δισ. ετησίως. Το αποτέλεσμα θα είναι ότι περίπου ένα εκατομμύριο υπόχρεοι θα μπουν στο φαύλο κύκλο των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των σχετικών διώξεων”.

Μάλιστα επιτέθηκε προσωπικά στον Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας ”Αυτή δεν είναι λύση και δεν αντιμετωπίζει αυτό, που ο κ. Στουρνάρας λέει ότι στοχεύουμε αυτούς που έχουν οφειλές 200.000 ευρώ, αλλά έχουν στην τράπεζα 500.000 ευρώ”.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε