Το αλαλούμ που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης (17.02.2016) με τις κρίσεις της Αστυνομίας έφτασε να… ολοκληρωθεί 24 ώρες αργότερα, όταν το βράδυ της Πέμπτης και ενώ είχαν προηγηθεί τραγελαφικές καταστάσεις, ο Μανώλης Σφακιανάκης από επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος άλλαξε πόστο.
Και για να του “χρυσώσουν” το χάπι, καθώς τον… παρόπλισαν δια της αναβαθμίσεως, τον έκαναν βοηθό επιτελάρχη (σ.σ. της Ζαχαρούλας Τσιριγώτη, της πρώτης γυναίκας αντιστρατήγου στην ιστορία της ΕΛ.ΑΣ.), με επιπλέον αρμοδιότητα την εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε και συνάντηση, σε καλό κλίμα, με τον αρχηγό της Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβαλά και πως οι νέοι επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ένας στην Αθήνα κι ένας στη Θεσσαλονίκη) είναι πρόσωπα της επιλογής του.
Μέχρι όμως να φτάσουμε στην οριστική απόφαση για το μέλλον του Μανώλη Σφακιανάκη στο Σώμα, προηγήθηκε ένα απίστευτο αλαλούμ, με την κυβέρνηση να γίνεται άνω κάτω!
Όλα αυτά ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πολιτικός προϊστάμενος του κ. Σφακιανάκη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην “Πρώτη Γραμμή” του ΣΚΑΙ επανέλαβε τα περί δημοσίων σχέσεων που είχε πει και χθες στη Βουλή, κατηγόρησε τον Μανώλη Σφακιανάκη πως είχε υπερβεί κόκκινες γραμμές και τόνισε πως έπρεπε να δοθούν ευκαιρίες και σε άλλους να προσφέρουν. «Μην κοροϊδευόμαστε, είχε υπερβεί και ο κ. Σφακιανάκης και αυτοί που τον υποστηρίζουν υπερβεί κάποιες κόκκινες γραμμές σε ό,τι αφορά την ανάδειξη μέσω δημοσίων σχέσεων συγκεκριμένου έργου», είπε.
«Με ενδιαφέρει η δουλειά του να γίνεται σεμνά, να αναδεικνύεται το σύνολο και όχι το άτομο. Η σεμνότητα για εμένα είναι σημαντικό» είπε ο κ. Τόσκας, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Μανώλη Σφακιανάκη, λέγοντας στη συνέχεια: «ας μην κρυβόμαστε κάτω από το πάπλωμα, προφανώς και είχε υπερβεί τα όρια με τα ΜΜΕ». Αναφερόμενος στο αν η απόφαση για την απομάκρυνση του Μανώλη Σφακιανάκη από τη θέση του ήταν δική του και εν γνώση του πρωθυπουργού, ο Νίκος Τόσκας απάντησε: «Η θέση του κ. Σφακιανάκη ήταν θέση Ταξιάρχου. Ο κ. Σφακιανάκης είναι υποστράτηγος, δεν μπορεί να μείνει εκεί μέχρι να γίνει αρχηγός της αστυνομίας επειδή αυτό ξέρει! Πρέπει να δείξει και τα άλλα πράγματα που ξέρει. Είναι θέμα υπηρεσιακό, εξέλιξης και καλό είναι διάφοροι προστάτες των οποιονδήποτε να μην δείχνουν τόσο ζήλο».
Ερωητηθείς αν θεωρεί πως υπήρξε πολιτική σκοπιμότητα από πλευράς όσων ανέδειξαν το θέμα της απομάκρυνσης του Μανώλη Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε πως «η πολιτική σκοπιμότητα είναι προφανής σε οποιαδήποτε ενέργεια γίνεται μέσα στο πολιτικό και μιντιακό πεδίο», ενώ επεσήμανε ότι δεν ήταν θέμα πολιτικής επιλογής το ζήτημα Σφακιανάκη. «Ούτε ξέρω ούτε με ενδιαφέρει ποιας κομματικής ταυτότητας είναι ο συγκεκριμένος αξιωματικός», είπε.
Όταν ρωτήθηκε αν ο Μανώλης Σφακιανάκης δέχτηκε την θέση του βοηθού Επιτελάρχη, ο Νίκος Τόσκας είπε: «Δεν με ενδιαφέρει το θέμα. Η διαταγή βγήκε και δεν με απασχολεί το τι δέχεται ο καθένας ή όχι. Δεν είναι φιλόπτωχο ταμείο Αστυνομία».
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΑΣ