Site icon NewsIT

Νέα επίθεση Παππά εναντίον Στουρνάρα! “Δε θα μείνει αναπάντητη η κριτική”

02.08.2016 | 16:11
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ένα ακόμη επεισόδιο προστίθεται στα πολλά προηγούμενα της κόντρας μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Γιάννη Στουρνάρα. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Νίκου Παππά να επιτεθεί στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μίλησε “στο Κόκκινο” και άσκησε κριτική στον Γιάννη Στουρνάρα, συνδέοντας και την πρόσφατη “παραδοχή” του ΔΝΤ για λάθη στη διαχείρηση του ελληνικού ζητήματος.

Αναφορά έκανε όμως και στις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και την απόφαση – βόμβα του Αρείου Πάγου σε σχέση με τον Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπος με κακούργημα, για την υπόθεση αλλοίωσης των στοιχείων του ελλείμματος του 2009.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Παππάς

– Για τις τηλεοπτικές άδειες: “Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες προχωρά κατά το χρονοδιάγραμμα, μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να γίνει η δημοπρασία και η κυβέρνηση προχωρά παρά τα ποικίλα εμπόδια που επιχείρησαν να προκαλέσουν οι αξιωματική αντιπολίτευση και κάποια κατεστημένα συμφέροντα”.

– Για το MEGA: “Το Mega κλείνει επειδή το αποφάσισαν οι μέτοχοί του. Είμαστε μάρτυρες μιας επιχειρηματικής απόφασης που δεν επιδέχεται αμφισβήτησεων. Οι μέτοχοι του Mega έκαναν αλλεπάλληλες προσπάθειες αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που απέβησαν άκαρπες, επειδή οι μέτοχοί του πήραν την επιχειρηματική απόφαση να μην βάλουν το χέρι στην τσέπη τους για να στηρίξουν την επιχείρησή τους”.

– Για την υπόθεση Γεωργίου: “Ανοίγει μια πληγή την οποία θα πρέπει να διερευνήσουμε σε βάθος. Το πώς και το γιατί δηλαδή και το εάν διογκώθηκαν τα ελλείμματα για να υπάρξουν διογκωμένες και προμελετημένες και προσχεδιασμένες πολιτικές αποφάσεις για την υπαγωγή της χώρας στο καθεστώς της επιτροπείας”.

– Για τον Γιάννη Στουρνάρα: “Είναι θεμιτές οι πολιτικές φιλοδοξίες. Αλλά όταν γίνονται δηλώσεις που ασκούν κριτική στον τρόπο που πολιτεύθηκε η πρώτη μας διακυβέρνηση και το πρώτο εξάμηνο της διαπραγμάτευσης, δεν θα μένουν αναπάντητες, υπό το φως δε της επαναλαμβανόμενης αλλά τον τελευταίο καιρό εκκωφαντικής αυτοκριτικής που έκανε το ΔΝΤ“.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version