Site icon NewsIT

Νέα κόντρα στην Βουλη: Είστε δουλέμποροι και απολύετε τον κόσμο σωρηδόν

13.03.2014 | 13:14
Νέα κόντρα στην Βουλη: Είστε δουλέμποροι και απολύετε τον κόσμο σωρηδόν

Σε υψηλούς τόνους μεταξύ κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση του νομοσχεδίου Μητσοτάκη για την κατάργηση και συγχώνευση 23 φορέων του δημοσίου.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει αν τον εκφράζει η υπόσχεση που διατύπωσε ο Δημ. Στρατούλης για την επαναπρόσληψη όσων απολυθούν. «Αλήθεια θα επαναπροσλάβετε και τους 156 δημοτικούς αστυνομικούς που βρέθηκαν με πλαστά δικαιολογητικά;» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης. Επιπλέον άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά να μην κλείσει το Εθνικό Ίδρυμα «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», που, όπως είπε, είχε μόνο σφραγίδες και δεν λειτούργησε ποτέ. «Με την ίδια λογική να κάνουμε κι ένα ίδρυμα Οδυσσέας Ανδρούτσος ή Καραισκάκης» είπε με νόημα.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης διέψευσε ότι υπάρχει μνημονιακή δέσμευση για να φτάσει ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στις 450.000.

«Απολύετε τον κόσμο σωρηδόν και οριζοντίως», αντέδρασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατηγορώντας τον υπουργό ότι εκτελεί εντολές της Τρόικας για τη διάλυση της δημόσιας διοίκησης. Και αναφερόμενος ειδικότερα στις απολύσεις των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών επετέθη στην Κυβέρνηση λέγοντας πως τις εμπαίζει με άθλο και χυδαίο τρόπο, καθώς, όπως είπε, το ίδιο έργο έχει ανατεθεί με μεγαλύτερο κόστος για το δημόσιο σε εργολάβους με «δουλεμπόριο εργασιακών σχέσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Φ. Κουβέλης για Πρόεδρος της Δημοκρατίας; – Ο ίδιος διαψεύδει

”Η τρόικα πέτυχε, χωρίς αυτήν η Ελλάδα θα είχε πτωχεύσει”

Αφίσα για τον Α. Τσίπρα και στα τουρκικά

Κρίτων Αρσένης και Γιάννης Βαρουφάκης στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version