Κυριακή, 28 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Νέα κυβέρνηση – Αλέξης Χαρίτσης: Ο Μεσσήνιος ηλεκτρολόγος – μηχανικός… υφυπουργός Οικονομίας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης αρμόδιος για το ΕΣΠΑ ορίστηκε στη νέα κυβέρνηση ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο 38χρονος ήταν Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ενώ στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία.

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος με το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας.

Ο Αλέξης Χαρίτσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, με ειδίκευση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, και στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε θέματα ενέργειας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Eργάστηκε για περίπου πέντε χρόνια στη Βρετανία και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα. Εργάστηκε σε ελληνική τεχνική εταιρεία και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Παράλληλα, σπουδάζει σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Από τα φοιτητικά του χρόνια ανέπτυξε έντονη πολιτική δράση μέσα από την Ριζοσπαστική Αριστεράς και έχει συμμετάσχει ενεργά σε εκπαιδευτικά, κοινωνικάκαι περιβαλλοντικά κινήματα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε