Site icon NewsIT

Νέα κυβέρνηση: Αυτοί είναι οι υπουργοί από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

23.09.2015 | 06:12
ΦΩΤΟ - ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ - ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πέντε είναι οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων που αποτελούν μέρος της νέας κυβέρνησης. Αυτές είναι οι διαφορές σε σχέση με την τελευταία σύνθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό του τελευταίου Ιουλίου.

Η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης έκανε τα αρχεία να πάρουν “φωτιά”, αφού ένα ενδιαφέρον κομμάτι του νέου υπουργικού, είναι η συμμετοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε αυτό.

Από πέντε υπουργούς, λοιπόν, αντιπροσωπεύονται οι ΑΝΕΛ στη νέα κυβέρνηση και είναι οι εξής:

Ο Πάνος Καμμένος ήταν και… θα είναι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στην ίδια θέση παραμένει τόσο η Έλενα Κουντουρά, ως αναπληρώτρια υπουργός για θέματα Τουρισμού στο υπουργείο Οικονομίας, όσο και η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ως Υφυπουργός για θέματα Μακεδονίας – Θράκης στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στην… θέση του παραμένει επίσης και ο Τέρενς Κουϊκ, ως Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Η πρώτη διαφοροποίηση έχει να κάνει με την απουσία του Παύλου Χαϊκάλη, κάτι που ήταν… λογικό, αφού ο γνωστός ηθοποιός δεν συμπεριελήφθη καν στο ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ για τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015, μετά την υπόθεση με την off shore εταιρεία.

Το νέο πρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο υπουργικό σχήμα, ωστόσο, είναι ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος αναλαμβάνει Υφυπουργός στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version