Η αναφορά της Όλγας Γεροβασίλη άναψε… φωτιές. Πολλοί ψάχνουν να βρουν προς τα που μπορεί να υπάρξει η περιβόητη διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και με μια πρώτη ανάγνωση οι περισσότεροι διάβασαν πίσω από τις λέξεις της κυβερνητικής εκπροσώπου την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.
Ωστόσο το Μαξίμου μάλλον “βλέπει” προς άλλη κατεύθυνση, ειδικά σε πρώτο χρόνο και σε ό,τι αφορά στα άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μαξίμου θεωρεί ότι η κυβερνητική πλειοψηφία που αυτή τη στιγμή μετράει 153 βουλευτές μπορεί στο άμεσο μέλλον να ενισχυθεί από ακόμη 1 με 2 βουλευτές από άλλα κόμματα.
Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στην κρατική τηλεόραση διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν μιλά για “διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας”, επανέλαβε οτι μπορεί να υπάρξει συζήτηση με άλλες πολιτικές δυνάμεις για την έξοδο από την κρίση και υπογράμμισε “να μην παρερμηνευθεί αυτό”.
Ωστόσο ο κ. Φλαμπουράρης συμπλήρωσε ότι το καλύτερο σενάριο τώρα είναι να συνεχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και, στην πορεία, δυνάμεις που ενδιαφέρονται να αγωνιστούν για να βγει η χώρα από την κρίση να συμπαραταχθούν “είτε με ψήφο, είτε με διάλογο, είτε με συμμετοχή”, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση αναζητά ενίσχυση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Το σχήμα λοιπόν της κυβέρνηση με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται ότι δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει, αλλά να ενισχυθεί με προσθήκη βουλευτών ή και άλλου κόμματος το οποίο δεν είναι απαραίτητο πως θα συμμετάσχει και στην κυβέρνηση αλλά μπορεί να συμπράτει σε βασικά θέματα.
Εδώ ενδιαφέρον έχει η άποψη του Αλέκου Φλαμπουράρη για τις επαφές με την Ένωση Κεντρώων παρά το ναυάγιο του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών το περασμένο Σάββατο.
Είπε οτι θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, διευκρίνισε οτι ο κ. Λεβέντης δεν “θέλει να μπει στην κυβέρνηση, θέλει να στηρίξει, και αυτό είναι πολύ θετικό” και πρόσθεσε ότι από τα “9 σημεία” που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, “4-5 μπορεί να γίνουν αποδεκτά”.
Αυτή η αποστροφή Φλαμπουράρη μπορεί, κατά πολλούς να ερμηνευτεί και ως “νέα γέφυρα” προς την Ένωση Κεντρώων. Άλλωστε όπως κάποιοι συμπληρώνουν με νόημα ο κ. Φλαμπουράρης το μόνο που απέκλεισε ήταν ο σχηματισμός Οικουμενικής Κυβέρνησης. “Όποτε έγινε οικουμενική κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν πέτυχε ποτέ” είπε, και κατά πολλούς άφησε ανοιχτά όλα τα άλλα ενδεχόμενα.