Πολιτική

Νέα κυβέρνηση: Μετακόμιση… τώρα! Ψάχνει άλλο “Μαξίμου” ο Τσίπρας

Το είχε πει το περασμένο Σάββατο σε συζήτηση με δημοσιογράφους πως το Μαξίμου είναι... μικρό και δεν τον χωράει. Γι’ αυτό και μια από τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα είναι να... μετακομίσει.

Μάλιστα, η μετακόμιση αυτή απασχολούσε τους συνεργάτες του πρωθυπουργού ακόμη και από την ώρα που μεταδίδονταν τα εκλογικά αποτελέσματα το βράδυ της Κυριακής (20/09/2015), γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Το Μέγαρο Μαξίμου χαρακτηρίζεται άβολο, με μικρούς διαδρόμους, μη λειτουργικό. Και έτσι, το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα έχει ήδη αρχίσει να ψάχνει… νέο πρωθυπουργικό γραφείο.

Η εισήγηση των στενών συνεργατών του κ. Τσίπρα είναι να βρεθεί λειτουργικό γραφείο και το Μαξίμου να χρησιμοποιείται για τη φιλοξενία υψηλών προσώπων!

Την ίδια σκέψη, να μετακομίσει δηλαδή, είχε κάνει το 2009 και ο Γιώργος Παπανδρέου. Να φύγει, δηλαδή από το Μαξίμου. Τότε, οι συνεργάτες του είχαν βρει και τον χώρο που θα φιλοξενούσε το… νέο πρωθυπουργικό γραφείο: ήταν στον 6ο όροφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με θέα και στον Εθνικό Κήπο.

Έγινε και ανακαίνιση τότε αλλά ο Γ. Παπανδρέου δεν μετακόμισε ποτέ στα δυο χρόνια που πρόλαβε να μείνει στην πρωθυπουργία. Αντίθετα, άδειασαν δυο όροφο στο κτίριο και δημιουργήθηκε ένα επιτελείο γραφείο πρωθυπουργού, το οποίο αργότερα χρησιμοποίησε και ο Αντώνης Σαμαράς.

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι