Κυριακή, 18 Αυγ.
27oC Αθήνα

Νέο αυστηρό μήνυμα Τσίπρα σε ΔΝΤ: Είναι ζήτημα κυριαρχίας και δημοκρατίας!

Φωτογραφία twitter @PrimeministerGR
Φωτογραφία twitter @PrimeministerGR

Το δρόμο της ευθείας σύγκρουσης με το ΔΝΤ συνεχίζει να ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να δίνει τον… τόνο. Με ένα αυστηρότατο μήνυμα μέσω twitter, ο πρωθυπουργός έκανε κάτι περισσότερο από σαφείς τις προθέσεις του.

Μετά το Παρίσι και τη συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ, ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται στο Στρασβούργο όπου συναντάται με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Επόμενος σταθμός του είναι οι Βρυξέλλες.

Χωρίς να το κατονομάσει, μέσα από τον λογαριασμό του Έλληνα πρωθυπουργού στο twitter, ο Αλέξης Τσίπρα διεμήνυσε στο ΔΝΤ να μην προσπαθεί να επιβάλει τα μέτρα που θα πάει η ελληνική κυβέρνηση, θέτοντας μάλιστα θέμα δημοκρατίας και κυριαρχίας. Γιατί αυτό, όπως τόνισε είναι δικαίωμα της εκλεγμένης κυβέρνησης της Ελλάδας.

«Το δικαίωμα των εκλεγμένων κυβερνήσεων να επιλέγουν τα Μέσα εκπλήρωσης συμφωνημένων στόχων είναι ζήτημα δημοκρατίας και κυριαρχίας», ήταν το tweet του πρωθυπουργού.

Εξάλλου, σε post στη σελίδα του στο Facebook και αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Φρανσουά Ολάντ, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε ένα παρόμοιο μήνυμα: πως το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι υπόθεση των τεχνοκρατών αλλά των λαών της. “Η Ελλάδα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της. Η αξιολόγηση μπορεί και πρέπει να κλείσει χωρίς άλλη καθυστέρηση”, σημείωσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε