Site icon NewsIT

Νεο μέτωπο άνοιξε στον ΣΥΡΙΖΑ

12.01.2016 | 12:26
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εκτός από την επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ ένας ακόμη πονοκέφαλος ήρθε να προστεθεί για τον Αλέξη Τσίπρα και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά και ακούει στο όνομα Στέργιος Πιτσιόρλας, προκαλώντας μάλιστα την άμεση αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου.

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ καλεί την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να πουν ένα ηχηρό “όχι” στον κρατισμό και ένα μεγάλο “ναι” στο μεγάλο προοδευτικό πόλο, εκφράζοντας πλέον ανοιχτά με όρους ΣΥΡΙΖΑ την “εκσυγχρονιστική”-“μεταρρυθμιστική” συνιστώσα του κόμματος.

Ο κ. Πιτσιόρλας, ο οποίος σημειωτέον είχε διατελέσει γραμματέας της ΚΕ του Συνασπισμού και ήταν ο εξ απορρήτων του προέδρου Νίκου Κωνσταντόπουλου στην συνέντευξή του τονίζει την ανάγκη ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ στοπ χώρο της Κεντροαριστεράς ώσε να δημιουργηθεί ένας ένας μεγάλος πολιτικός πόλος απέναντι στη ΝΔ, καλώντας σε επανασυσπείρωση τον κόσμο της Αριστεράς που σήμερα δεν βρίσκεται στο ΣΥΡΙΖΑ καθώς έχει επιφυλάξεις και κριτική στάση και διάθεση

Μάλιστα επισημαίνει ότι αν η κυβέρνηση τολμήσει να εφαρμόσει ένα σχέδιο μεταρρυθμιστικών τομών τότε αυτός ο κόσμος θα συναντηθεί ξανά και έαν γίνει αυτό το πρώτο βήμα τότε οι όροι συζήτησης τόσο με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ όσο και με το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξουν.

Κομβικό σημείο στην κατεύθυνση αυτή θεωρεί το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων-ιδιωτικοποιήσεων για το οποίος η Αριστερά όπως λέει πρέπει πάψει να το βλέπει σαν “ξεπούλημα ασημικών”. τονίζοντας ότι η Αριστερά πρέπει να απελευθερώσει την κοινωνία από τον κρατισμό, ο οποίος κατατρώει κάθε δημιουργική προσπάθεια στην Ελλάδα, καθώς θεωρεί ότι το Κράτος δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να είναι παραγωγός προϊόντων ούτε μπορεί και πρέπει να εξασφαλίζει ευνοϊκότερους όρους εργασίας για τους ημέτερους.

Στην τολμηρή τοποθέτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ ήρθε να απαντήσει χθες μέσω της “Εφημερίδας των Συντακτών” ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτες του πρωθυπουργού Νίκος Παππάς, λέγοντας

“Δεν συμφωνώ. Το συμπέρασμα ότι φταίνε ο κρατισμός και το μεγάλο Δημόσιο για την κρίση δεν είναι συμπέρασμα που αφορά την Αριστερά. Το δε επιχείρημα ότι η Αριστερά εγκλώβισε το κόσμο στον κρατισμό είναι επιχείρημα που ακούγεται από τος σφοδρούς πολέμιους της. Όλους όσοι απεύχονταν την αριστερή διακυβέρνηση. Προφανώς μια τέτοια ανάγνωση του παρελθόντος είναι απολύτως άστοχη”.

Μάλιστα στη θέση του κ. Πιτσιόρλα ότι το κράτος δε μπορεί να είναι παραγωγός προϊόντων, απάντησε ότι “το Δημόσιο πρέπει να εγγυάται παροχή υπηρεσιών και αγαθών που αποδεδειγμένα ο ιδιωτικός τομέας αδυνατεί να καλύψει καθώς κινείται αποκλειστικά απ΄το κίνητρο της κερδοφορίας. Η εποχή της αποθέωσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της συνολικής απόσυρσης του κράτους από τις δημόσιες υποδομές έχει παρέλθει”.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version