Πολιτική

Νίκη Κεραμέως: Ειδικότητα για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας

Την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να στηρίξει τη λειτουργία ενός θεματικού ΙΕΚ με έμφαση τις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως στην Πτολεμαΐδα. Στην πόλη έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία απολιγνιτοποίησης.

Χαιρετίζοντας στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ με θέμα την απολιγνιτοποίηση στην Πτολεμαΐδα, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι «αποφασίσαμε στο ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας να λειτουργήσει από φέτος ειδικότητα που αφορά τις ΑΠΕ».

«Βλέπουμε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και την παραγωγική στροφή που ήδη κάνει και έτσι αποφασίσαμε στο ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας να λειτουργήσει από φέτος ειδικότητα που αφορά τις ΑΠΕ», είπε.

Η υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι «απώτερος στόχος είναι η προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού στη διαδικασία μετάβασης που ήδη βρίσκεται η περιοχή της Κοζάνης».

Δείτε φωτογραφία του e-ptolemeos.gr:

Kerameos Ptolemaida  Kozangr

Μίλησε με θερμά λόγια για την ενεργειακή στροφή που πραγματοποιείται στην Δυτική Μακεδονία, κάνοντας λόγο για «μία πραγματική ενεργειακή επανάσταση που θα αποφέρει οφέλη στην περιοχή». Συμπλήρωσε, δε, ότι «το υπουργείο Παιδείας είναι δίπλα σε αυτή την προσπάθεια».

Δείτε βίντεο του kozan.gr:

Μάλιστα, η κ. Κεραμέως αποκάλυψε στην εκδήλωση της ΚΕΔΕ, διάλογο που είχε με μαθήτρια της Ε΄ τάξης του 11ου Δημοτικού σχολείου Πτολεμαΐδας, όπου πήγε την ώρα του εργαστηρίου δεξιοτήτων με τα παιδιά να συζητούν και να μαθαίνουν για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή:

«Γιατί τα κάνουμε όλα αυτά, ρώτησε η υπουργός με τη μαθήτρια να απαντά: «επειδή το περιβάλλον είναι το σπίτι μας» και την κ. Κεραμέως να υπογραμμίζει πως «από τα παιδιά μαθαίνουμε πραγματικές αλήθειες» και ότι «αυτό μπορεί να είναι και το πλεονέκτημα της περιοχής».

Δείτε φωτογραφία του e-ptolemeos.gr:

Kerameos Ptolemaida  Kozangr

Πτολεμαΐδα – Yφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος

Από τη δική του πλευρά, ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, τόνισε ότι «οι λιγνιτικές μονάδες δεν τις κλείνει κάποιος, αλλά κλείνουν, επειδή έχουν ημερομηνία λήξης».

Μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι «η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας διασφαλίζεται από την ψυχρή εφεδρεία των λιγνιτικών μονάδων, ότι «ο λιγνίτης προσφέρει και σήμερα στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας», αφήνοντας ανοικτά κάποια ενδεχόμενα ως προς τις αποφάσεις για το χρονικό όριο κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για δηλώσεις Σαμαρά: «Αλίμονο αν μας περνούσε από το μυαλό να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών»
«Είναι αυτονόητο ότι από μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας δεν απειλείται η ομαλότητα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον απόηχο των δηλώσεων του πρώην πρωθυπουργού
Ο Παύλος Μαρινάκης
Η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ για την Αλεξανδρούπολη και η αλήθεια για τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή
Με την MDCA του 2021 προβλέπεται η χρήση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις για τη διευκόλυνση μετακίνησης στρατιωτικού προσωπικού, μέσων και εξοπλισμού
Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Άννα Διαμαντοπούλου: «Το ΠΑΣΟΚ εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη – Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια»
«Tο να πούμε "πέφτει η κυβέρνηση” δεν ανήκει στη Δημοκρατία, οι κυβερνήσεις αλλάζουν στις εκλογές» τόνισε μεταξύ άλλων η υπεύθυνη του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ
Η Άννα Διαμαντοπούλου
Γιατί το ΠΑΣΟΚ είπε «Όχι» στον ΣΥΡΙΖΑ για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης μέσα στη βδομάδα
Οι λόγοι για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση έχουν να κάνουν και με το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιμένει ότι η αντιπολίτευση επιχειρεί να «καπελώσει» τα συλλαλητήρια
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ