Πολιτική

Νίκη Κεραμέως: Μέχρι και τη Μεγάλη Δευτέρα οι εγγραφές για την επιστολική ψήφο

Για την επιστολική ψήφο μίλησε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως στο Live News σήμερα Παρασκευή (12.4.24), ενώ σχολίασε το επίπεδο της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δημοσίου προς τους πολίτες.

Μιλώντας για την επιστολική ψήφο, η Νίκη Κεραμέως τόνισε πως τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια ραγδαία αύξηση στις εγγραφές. Πάνω από 76 χιλιάδες είναι οι εγγραφές, με το 65% να είναι από το εσωτερικό και το 35% από το εξωτερικό».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι μεγάλος είναι ο αριθμός των εγγραφών και από τους Έλληνες που κατοικούν στην χώρα, γεγονός που αποδεικνύει  ότι «υπάρχει μια ανάγκη των Ελλήνων πολιτών που για οποιοδήποτε λόγο δυσκολεύονται να πάνε να ψηφίσουν», επεσήμανε η κ. Κεραμέως.

Μέχρι τις 29 Απριλίου, την Μεγάλη Δευτέρα είναι η διορία για να εγγραφεί όποιος πολίτης επιθυμεί για να ψηφίσει με επιστολική ψήφο.

Αναφορικά με την ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών που απολαμβάνουν οι πολίτες, σχολίασε η Νίκη Κεραμέως: «Προσπαθούμε διαρκώς με κάθε ενέργεια να φθάσουμε στο καλύτερο Δημόσιο που αξίζουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες».

Και προς επίρρωση των λεγομένων της η υπουργός είπε ότι πριν από δέκα ημέρες έγινε ο πρώτος διαγωνισμός για υψηλόβαθμα στελέχη στο Δημόσιο. Και συμπλήρωσε λέγοντας «για πρώτη φορά έρχεται μια κυβέρνηση και λέει θα αυτοπεριοριστώ και θα βάλω πιο αυστηρά κριτήρια».

Μάλιστα, σύμφωνα με την υπουργό η συμμετοχή στα τεστ δεξιοτήτων για τις ανώτερες θέσεις του Δημοσίου η συμμετοχή έφθασε στο 94%.

«Έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών»

Όσον αφορά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών η κ. Κεραμέως δήλωσε: «Έχει ξεκινήσει από πέρυσι, αρχές του 2023 και είναι η πρώτη φορά από το 1982 που μπήκε αξιολογητής μέσα σε τάξη. Ο νυν υπουργός προχωράει πολύ γρήγορα αυτή την διαδικασία αξιολόγησης. Μιλάμε για κάτι που δεν είχε γίνει εδώ και 40 χρόνια».

Αναφερόμενη η υπουργός στην μισθοδοσία των δημοσιών  υπαλλήλων σημείωσε ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό «να αυξηθούν οι απολαβές στους δημόσιους υπαλλήλους».

Δημοσκοπήσεις που διεξάγονται καταγράφουν την κυβέρνηση να εισπράττει την δυσαρέσκεια των πολιτών. Πάνω σε αυτό η Νίκη Κεραμέως σχολίασε: «εμείς προχωρούμε να υλοποιούμε όσα ακριβώς υποσχεθήκαμε, εδώ αναγνωρίζουμε και τυχόν αστοχίες και λάθη».

Η υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε για τα Τέμπη ότι «η Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα δώσει τις τελικές απαντήσεις σε ό,τι αφορά αυτήν την πραγματική τραγωδία»

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο» - Η αναφορά στο λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη και στην «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ