Site icon NewsIT

Νικητές Καρατζαφέρης – Χατζημαρκάκης – Ποιοι “μικροί” δεν… πήγαν στις ευρωεκλογές

26.05.2014 | 10:38
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στα... ψηλά γράμματα καμιά φορά κρύβεται η διαφορά κι έτσι και σε αυτές τις εκλογές τα ποσοστά κάποιων από τα λεγόμενα “μικρά” κόμματα λένε πολλά. Ειδικά στην περίπτωση των δυο τέως κυβερνητικών εταίρων, ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ τα ποσοστά που βρέθηκαν σε πορείες αντίθετες οδηγούν σε σημαντικά συμπεράσματα.

Αν μεταξύ κομμάτων που δεν εξέλεξαν ευρωβουλευτή αναζητήσει κανείς νικητές και ηττημένους τότε σίγουρα στους νικητές θα πρέπει να καταχωρηθούν τα ονόματα των κυρίων Καρατζαφέρη και Χατζημαρκάκη.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. Έκανε ε αυτές τις εκλογές ένα come back που λίγοι το περίμεναν. Το κόμμα άγγιξε το ψυχολογικό όριο του 3% καταγράφοντας στο 95,4% της Επικράτειας που έχει καταμετρηθεί ποσοστό 2,7%.

Οι Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες του Γιώργου Χατζημαρκάκη με το 1,44% που λαμβάνουν με την πρώτη τους κάθοδο στις εκλογές είναι σίγουρα μεταξύ των νικητών σε αυτή την κατηγορία κομμάτων αρκεί μόνο να αναλογιστεί κανείς ότι βρίσκονται μπροστά από τη ΔΗΜΑΡ που λαμβάνει το 1,21%.

Η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, ακολουθώντας μοίρα ανάλογη του ΛΑΟΣ στις βουλευτικές εκλογές καταποντίστηκε διατηρώντας ελάχιστους από τους ψηφοφόρους της που προφανώς προτίμησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας να ψηφίσουν άλλο κόμμα…

Λίγο πιο κάτω βρίσκεται η Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό του Βύρωνα Πολύδωρα με 1,04%, ενώ οι Κυνηγοί με 0.99% κατάφεραν να βρεθούν πάνω απ’ τις Γέφυρες των κυρίων Τζήμερου και Σκυλακάκη, ενώ και η διάσπαση των Οικολόγων οδήγησε τους Πράσινους χαμηλά στο 0.9% και εκτός ευρωβουλής αυτή τη φορά.

Οι λεγόμενοι μικροί πάντως σε ετούτες τις εκλογές στο σύνολό τους συγκέντρωσαν ένα ποσοστό 8% που με τη σειρά του είναι ικανό να επηρεάσει το αποτέλεσμα στο σύνολό του.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Διαβαστε επίσης:

Τίποτε δεν είναι είναι το ίδιο από σήμερα – Το μήνυμα της κάλπης με πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ και διαφορά 3,7% – Οι εξελίξεις της επόμενης ημέρας
 

Αποτελέσματα εκλογών Αττικής: Νίκη Δούρου με οριακό προβάδισμα

Δημοτικές εκλογές: Πρώτος ο Καμίνης στον δήμο της Αθήνας

Άφρισε το Σύνταγμα! (VIDEO)

Εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος: Μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,9 μονάδες έναντι της ΝΔ – Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή – Εξαφανισμένη η ΔΗΜΑΡ

Ευρωεκλογές 2014 – Κυβερνητικές πηγές: Δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version