Δευτέρα, 26 Αυγ.
31oC Αθήνα

Νικόλας Φαραντούρης στο newsit.gr: «Δεν αποτελεί κατάθεση υποψηφιότητας το μήνυμα των Πρεσπών – Ήταν κραυγή αγωνίας»

Νικόλας Φαραντούρης στο newsit.gr: «Δεν αποτελεί κατάθεση υποψηφιότητας το μήνυμα των Πρεσπών – Ήταν κραυγή αγωνίας»

Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού αργά το βράδυ της Κυριακής (25.08.24), μετά το ενδεχόμενο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλας Φαραντούρης να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος.

Με σχετικό βίντεο που ανήρτησε στο Facebook από τις Πρέσπες, όπου συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια του Επιμελητηρίου Φλώρινας, ο 48χρονος Καθηγητής Πανεπιστημίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλας Φαραντούρης άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, δηλώνοντας: «Εδώ, από τη λίμνη των Πρεσπών, σύμβολο ενότητας και συνεργασίας των λαών, σύμβολο μιας Ελλάδας εξωστρεφούς, δραστήριας, διεκδικητικής και αποτελεσματικής.

«Στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και σε όλη την Ευρώπη, αλλά και σύμβολο μιας Αριστεράς αποτελεσματικής με αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια που κράτησε τη χώρα όρθια, έλυσε προβλήματα και μόχθησε για την κοινωνική και περιφερειακή συνοχή, τη μείωση των ανισοτήτων και την ειρήνη.

Ένα μοναδικό μήνυμα μπορώ να στείλω τούτες τις ώρες.

Μήνυμα αντεπίθεσης, εξωστρέφειας, τελικά μήνυμα ελπίδας. Μπορούμε, στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε», τονίζει ο ίδιος στο παρακάτω βίντεο.

 

Σε επικοινωνία του newsit.gr, ο κ. Φαραντούρης επεσήμανε ότι «το μήνυμα των Πρεσπών είναι τόσο προς την Κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις όσο και ειδικά για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ».

Για την Κυβέρνηση, ο ίδιος υπενθύμισε ότι «η χώρα απέχει από να το παίρνει τις πρωτοβουλίες εκείνες σε διεθνές και εθνικό επίπεδο που επιβάλλουν οι συνθήκες, σέρνεται πίσω από τρίτες χώρες και δεν ενδιαφέρεται για το συμφέρον του λαού».

Για δε το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «το μήνυμα των Πρεσπών αποτελεί μια κραυγή αγωνίας για το σπιράλ εσωστρέφειας και διάλυσης», όπως το χαρακτήρισε, «μια εικόνα που δεν τιμά τις προσδοκίες των χιλιάδων φίλων αλλά ολόκληρης της κοινωνίας».

Και κατέληξε: «Δεν αποτελεί κατάθεση υποψηφιότητας διότι απλούστατα δεν έχουμε καμία τέτοια διαδικασία ανοιχτή. Ήμουν και παραμένω πάντοτε θεσμικός και προσηλωμένος στην ενότητα, τη συνοχή και την αποτελεσματικότητα του χώρου στον οποίο ανήκω και υπηρετώ».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις