Site icon NewsIT

Νίκος Ανδρουλάκης: Η απάντησή του στον Στέφανο Κασσελάκη – «Το ζήτημα των αγνοουμένων παραμένει ανοιχτή πληγή»

21.07.2024 | 22:19
Νίκος Ανδρουλάκης: Η απάντησή του στον Στέφανο Κασσελάκη – «Το ζήτημα των αγνοουμένων παραμένει ανοιχτή πληγή»

Στην ανάρτηση και το σχόλιο του Στέφανου Κασσελάκη απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης σχετικά με το Κυπριακό και τη συνάντησή του με την Χαρίτα Μάντολες.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε χτες (20.07.2024) στη Λεμεσό της Κύπρου και συναντήθηκε με τη γυναίκα – σύμβολο, Χαρίτα Μάντολες, η οποία του διηγήθηκε την «μαύρη» μέρα της τουρκικής εισβολής όπου έχασε 18 συγγενείς της. Ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στο X σχολίασε πως οι Κύπριοι αγνοούμενοι είναι επίσης Ευρωπαίοι αγνοούμενοι και ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να παραμένει σιωπηλή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έσπευσε να απαντήσει στο σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Το μείζον ζήτημα των αγνοουμένων ήταν πάντα στις πολιτικές μου προτεραιότητες. Ως Ευρωβουλευτής και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων συμμετείχα στην προετοιμασία ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2015 μαζί με άλλους συναδέλφους από την Ελλάδα και την Κύπρο επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Επιπλέον, κάθε χρόνο καταθέταμε τροπολογίες ώστε να διασφαλίσουμε ότι στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία, θα υπάρχει ανελλιπώς ρητή αναφορά προς την τουρκική πλευρά να αναλάβει τις βαριές ευθύνες της και να επιτρέψει στην Επιτροπή Αγνοουμένων να συνεχίσει το έργο της».

Σημείωσε ότι αυξήθηκαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια προς τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ) και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το έργο αυτό θα συνεχίσουν οι τρεις ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ιδίως ο Γιάννης Μανιάτης ως αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας υπεύθυνος για τις εξωτερικές σχέσεις.

«Πιστεύω ότι οι Έλληνες και οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές από τις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για τόσο σημαντικά εθνικά ζητήματα όπως είναι η επανένωση της Κύπρου και βεβαίως το ζήτημα των αγνοουμένων που παραμένει μία ανοιχτή πληγή», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version