Τετάρτη, 18 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Νίκος Ανδρουλάκης: Όχι στην πολιτική των likes, του TikTok και του ρουσφετιού

Νίκος Ανδρουλάκης: Όχι στην πολιτική των likes, του TikTok και του ρουσφετιού
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης που αναφέρθηκε στις εκλογές στο κόμμα για το νέο αρχηγό.

Όπως τόνισε αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης «φαβορί είναι το ΠΑΣΟΚ πια, σε όλες τις δημοσκοπήσεις είναι δεύτερο κόμμα. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας.Οι πολίτες περιμένουν πλέον κάτι καλύτερο. Να είμαστε κυβέρνηση και να αγωνιστούμε για να βελτιωθεί η ζωή των πολιτών».

Για το γεγονός ότι και πέρσι τον Φεβρουάριο το ΠΑΣΟΚ ήταν δεύτερο κόμμα με διαφορά 3,5 ποσοστιαίων μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι «έγιναν κάποια λάθη τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν με θεσμικό τρόπο».

Και συμπλήρωσε πως «υπήρχαν αποφάσεις Συνεδρίων που δεν τηρήθηκαν» και το ΠΑΣΟΚ «έδινε μια εικόνα και για τα Πανεπιστήμια και άλλα θέματα η οποία δεν ήταν η καλύτερη δυνατή», ενώ αναφέρθηκε και σε «οργανωτικές αδυναμίες», ανάμεσα στις οποίες τα σαφώς χαμηλότερα  ποσοστά στο Λεκανοπέδιο Αττικής σε σύγκριση με περιοχές της Περιφέρειας. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί άλλος αρχηγός θα τον στηρίξει και πως θα παραμείνει στο κόμμα.

«Και θα μείνω και θα στηρίξω. Πολλοί τα έχουν πει αυτά και έκαναν άλλα. Λένε ότι το ΠΑΣΟΚ δε βγήκε δεύτερο αλλά αν ο κ. Λοβέρδος δεν είχε κάνει κόμμα θα ήταν δεύτερο. Δε θέλουμε μόνο στρατηγούς αλλά και πολλούς στρατιώτες». 

«Πήρα ένα ΠΑΣΟΚ στα όρια της πολιτικής επιβίωσης»

Για τα όσα είπε η Άννα Διαμαντοπούλου πως το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει αλλά «τσίκι – τσίκι» υποστήριξε:  «Εγώ πήρα ένα ΠΑΣΟΚ στα όρια της πολιτικής του επιβίωσης, στα μονοψήφια, και μόλις σε 2,5 χρόνια, πριν ολοκληρωθεί η θητεία μου, είναι ένα ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστής, επιβίωσε και ανέτρεψε τον δικομματισμό, πήρε μεγάλους Δήμους στις αυτοδιοικητικές, πολλούς άλλους  Δήμους και δύο Περιφέρειες.

Το ΠΑΣΟΚ συνέχισε την ανοδική του πορεία. Θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα και εγώ πρώτος  θα ήθελα να πάμε καλύτερα. Άρα την απαξίωση του «τσίκι -τσίκι» να τη συγκρίνουν οι πολίτες και οι ψηφοφόροι μας με την απαξίωση του ποιοι οδήγησαν στην κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ  και ποιοι βοήθησαν το ΠΑΣΟΚ να είναι σήμερα στη θέση του πρωταγωνιστή».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι από τον χώρο της αντιπολίτευσης»  

Για την Προεδρία της Δημοκρατίας και το αν θα στήριζε πρόσωπο από τον  χώρο της ΝΔ ανέφερε ότι είναι πρόωρη η συζήτηση, αλλά ανέφερε πως: «Υπάρχει μια παράδοση στη χώρα μας. Αν θέλουμε μια ευρύτατη συναίνεση τότε το πρόσωπο δεν πρέπει να είναι από την παράταξη που βρίσκεται στην κυβέρνηση.  Αυτό το λέω ως μια πολιτική παράδοση του τόπου μας. Το τι θα γίνει δεν μπορώ να το γνωρίζω».    

«Όχι στην πολιτική των likes, του TikTok και του ρουσφετιού»

«Η πολιτική των likes, του TikTok, του ρουσφετιού,  της απαξίωσης του δημοσίου διαλόγου με τη διχόνοια της συνωμοσιολογία και τον λαϊκισμό πρέπει να γίνουν παρελθόν. Πρέπει να πάμε σε μια νέα εποχή. Και με στενοχωρεί ιδιαιτέρως ότι ο κ. Μητσοτάκης πήρε μια  πολύ μεγάλη δύναμη το 2019 και το 2023 και έδειξε και αυτός και η παρέα του είναι αμετανόητοι. Δεν σεβαστήκανε τη λαϊκή ετυμηγορία».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις