Πολιτική

Νίκος Δένδιας για Ουκρανία: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε ασφαλή τον Έλληνα Πρόξενο

“Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τον Έλληνα Πρόξενο ασφαλή, πίσω στην Ελλάδα”, τόνισε ο Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στην Αυστρία με τη Γενική Γραμματέα του ΟΑΣΕ, Χέλγκα Σμιντ, για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ασφάλεια του Έλληνα Προξένου που φιλοξενείται αυτή τη στιγμή στο κτίριο του ΟΑΣΕ στη Μαριούπολη.

“Είχα μια μακρά συζήτηση με τη Γενική Γραμματέα του ΟΑΣΕ, Helga Schmid, με κύριο αντικείμενο τα ζητήματα που αφορούν τη Μαριούπολη και την ασφάλεια του Έλληνα Προξένου που φιλοξενείται αυτή τη στιγμή στο κτίριο του ΟΑΣΕ στη Μαριούπολη. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τον Έλληνα Πρόξενο ασφαλή, πίσω στην Ελλάδα.
Θα ήθελα, με αυτή την ευκαιρία, να εκφράσω τις βαθιές μου ευχαριστίες στους Έλληνες διπλωμάτες που, με κίνδυνο της ζωής τους, προσπάθησαν να εκκενώσουν Έλληνες πολίτες και ομογενείς από την Ουκρανία, αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή.
Από εκεί και πέρα, κάναμε και μια γενική επισκόπηση της εξαιρετικά δύσκολης και δυσάρεστης κατάστασης. Η ρωσική εισβολή έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Και συζητήσαμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μερικές πτυχές τους”, είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τη Βρετανίδα υπουργό Εξωτερικών, Λιζ Τρας, στο Λονδίνο, ο Νίκος Δένδιας σχολίασε: “Το Ηνωμένο Βασίλειο, παρότι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, παραμένει ένας πολύ σημαντικός γεωπολιτικός παίκτης. Ήταν η τέταρτη φορά που συναντήθηκα με  Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών, σε αυτή την περίπτωση με την Λιζ Τρας, τα τρία σχεδόν χρόνια που είμαι Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας. Αυτή τη φορά συναντηθήκαμε κάτω από το κράτος της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και συζητήσαμε τα τεράστια ζητήματα ασφάλειας που η εισβολή αυτή δημιουργεί, τόσο για τις χώρες μας, όσο και για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. Συζητήσαμε για τα Δυτικά Βαλκάνια, το Σαχέλ, τη Βόρεια Αφρική, τη Λιβύη, τη Μέση Ανατολή. Συζητήσαμε επίσης και για το πώς μπορεί η ανθρωπότητα να βγει από αυτή την τεράστια περιπέτεια που μας έβαλε η ρωσική εισβολή”.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανασχηματισμός: Στις 11 ανακοινώνεται η νέα κυβέρνηση - Κεφαλογιάννης στο Πολιτικής Προστασίας, Δήμας στο Υποδομών, Βορίδης στο Μετανάστευσης
Έχει «κλειδώσει» ο Πιερρακάκης στο Οικονομικών - Στο Μαξίμου από τις 9 ο πρωθυπουργός - Όλα τα ονόματα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ανανεώθηκε πριν 2 λεπτά
Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ για την τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις και κινητοποίηση για αλλαγή των δεδομένων
Από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν παραβλέπουν το γεγονός ότι την συγκεκριμένη στιγμή την κυβέρνηση την συμφέρει να εμφανίζεται ότι έχει απέναντι της ένα αντισυστημικό κόμμα απ' ότι το ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ημερίδα του ΠΑΣΟΚ
Σωκράτης Φάμελλος για ανασχηματισμό: Δεν θα αλλάξει τον κατήφορο της κυβέρνησης – Προτεραιότητά μας η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι αρνητικό στις συνεργασίες. Στις 29 Μαρτίου η συνεδρίαση της ΚΕ για τη διεύρυνση του κόμματος
Ο Σωκράτης Φάμελλος
Φάμελλος: «Ο ανασχηματισμός και οι πιθανές παροχές δεν μπορούν να αλλάξουν τον κατήφορο της κυβέρνησης»
Κάνοντας έναν απολογισμό για την πρόταση δυσπιστίας της προηγούμενης βδομάδας, σημείωσε ως «επιτυχία» ότι κατάφεραν «να συνεννοηθούν με δημοκρατικό τρόπο τέσσερα κόμματα»
Σωκράτης Φάμελλος