Παρασκευή, 23 Αυγ.
33oC Αθήνα

Νίκος Φαραντούρης για τη νέα «τρικυμία» στον ΣΥΡΙΖΑ: «Οι φυγόκεντρες τάσεις μπορούν να λειτουργήσουν προοδευτικά»

Νίκος Φαραντούρης για τη νέα «τρικυμία» στον ΣΥΡΙΖΑ: «Οι φυγόκεντρες τάσεις μπορούν να λειτουργήσουν προοδευτικά»

Νέα «τρικυμία» έχει σηκωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Παύλο Πολάκη να αμφισβητεί ανοιχτά τον Στέφανο Κασσελάκη, θέτοντας ζήτημα ηγεσίας.

Η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν θυελλώδης και στιγματίστηκε από τα «καρφιά» του Παύλου Πολάκη κατά του Στέφανου Κασσελάκη, μόλις ένα 24ωρο αφότου έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος του κόμματος έδωσε εντολή να ελεγχθούν οι κατηγορίες για την Αθηνά Λινού.

«Με την κατάσταση αυτή τη στιγμή στο κόμμα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε σοβαρή διεκδίκηση μεγάλης κυβερνητικής αλλαγής. Παράγουμε πολλή περισσότερη παραπολιτική ύλη από πολιτική γραμμή», είπε ο κ. Πολάκης για για να προσθέσει με νόημα πως «εγώ θα φανώ χρήσιμος».

Την ίδια ώρα, η ομάδα των «87» πέρασε στην αντεπίθεση, κατηγορώντας τον Στέφανο Κασσελάκη ότι βρίσκεται σε σύγχυση.

«Είμαι αισιόδοξος, έχουμε Κεντρική Επιτροπή και συνέδριο μπροστά μας, θα τα δούμε όλα εκεί, δεν θέλω να ανακυκλώσω την εσωστρέφεια, ωστόσο οι φυγόκεντρες τάσεις μπορούν να λειτουργήσουν προοδευτικά», δήλωσε ο Νίκος Φαραντούρης, σχολιάζοντας την επεισοδιακή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αναδεικνύει τα καταστροφικά λάθη της κυβέρνησης και ταυτόχρονα να παράγει πολιτική, καταθέτοντας αποτελεσματικές προτάσεις. Αντί να αναδεικνύονται οι προτάσεις μας, δίνονται λαβές στα ΜΜΕ να ασχολούμαστε με άλλα θέματα», τόνισε από την πλευρά του ο Διονύσης Καλαματιανός.

Ερωτηθείς για το ποιος προκαλεί την εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος απάντησε οι τοποθετήσεις όλων, βουλευτών και ηγεσίας.

Σχετικά με το αν ο Παύλος Πολάκης θα μπορούσε να είναι ο νέος πρόεδρος του κόμματος, είπε ότι «αυτά τα ζητήματα τα αποφασίζουν τα μέλη και η κοινωνία, εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε με ενότητα. Σε λίγο θα αποφασιστούν όλα στην Κεντρική Επιτροπή, περιμένουμε να δούμε αν θα θέσει ζήτημα ηγεσίας ξανά ο Παύλος Πολάκης».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις