Site icon NewsIT

Νίκος Μωραΐτης κατά Ζανέτ Τσίπρα για «τέλος του ΣΥΡΙΖΑ»: Αχ να ήξερες για τον αδερφό σου τι αβαρίες κάναμε

01.09.2024 | 16:41
Νίκος Μωραΐτης κατά Ζανέτ Τσίπρα για «τέλος του ΣΥΡΙΖΑ»: Αχ να ήξερες για τον αδερφό σου τι αβαρίες κάναμε

Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Μαίνεται ο «εμφύλιος» στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό το μόρφωμα που αποκαλείται ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τελειώσει», ανέφερε σε ανάρτησή της η Ζανέτ Τσίπρα. Άμεσα ήρθε η απάντηση από τον γνωστό στον κόσμο των social media, Νίκο Μωραΐτη.

Λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναμένεται να αναμετρηθούν μετωπικά όλα τα «στρατόπεδα», νέα κόντρα ξέσπασε μετά το ποστάρισμα της Ζανέτ Τσίπρα, αδελφής του Αλέξη Τσίπρα.

Απαντώντας σε ανάρτηση της Ζανέτ Τσίπρα, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο γνωστός στιχουργός, Νίκος Μωραΐτης τόνισε πως «αχ, Ζαννέτ, να ‘ξερες για τον αδερφό σου και αυτό το «μόρφωμα» τι σκ@τό φάγαμε που δεν το χωράει μια σηπτική δεξαμενή, τι στοχοποίηση δεχτήκαμε, τι δουλειές χάσαμε, τι ελπίδες ψαλιδίσαμε, τι συμβιβασμούς κατάπιαμε, τι αβαρίες κάναμε…».

Συνεχίζοντας στην ίδια ρότα, ο Νίκος Μωραΐτης πρόσθεσε, «το «πρώτη φορά Αριστερά», ανατρίχιασε τόσα δέρματα, άγγιξε τόσες καρδιές, ξύπνησε τόσους αδικημένους από την Ιστορία, «σχεδόν 50 χρόνια βάσανα και διωγμοί», πατεράδες, θείους, παππούδες, αδέρφια και ξαδέρφια μας, αντήχησε τόσα «είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας», πριν καταλήξει: «Είμαστε κάθε καρέκλα από τα έδρανα αυτής της Βουλής», όπως είπε, κάνοντας ακόμη λόγο για «παραμύθι».

Το ποστάρισμα της Ζανέτ Τσίπρα:

Και η ανάρτηση του Νίκου Μωραΐτη:

«Αχ, Ζαννέτ, να ‘ξερες για τον αδερφό σου και αυτό το «μόρφωμα» τι σκ@τό φάγαμε που δεν το χωράει μια σηπτική δεξαμενή, τι στοχοποίηση δεχτήκαμε, τι δουλειές χάσαμε, τι ελπίδες ψαλιδίσαμε, τι συμβιβασμούς κατάπιαμε, τι αβαρίες κάναμε…

Και ξέρεις κάτι, Ζαννέτ; Κάποιοι δεν το μετανιώνουμε.

Γιατί ήταν τόσο ωραίο το «πρώτη φορά Αριστερά», ανατρίχιασε τόσα δέρματα, άγγιξε τόσες καρδιές, ξύπνησε τόσους αδικημένους από την Ιστορία, «σχεδόν 50 χρόνια βάσανα και διωγμοί», πατεράδες, θείους, παππούδες, αδέρφια και ξαδέρφια μας, αντήχησε τόσα «είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας» πριν καταλήξει «είμαστε κάθε καρέκλα από τα έδρανα αυτής της Βουλής».

Όμως το όνειρο πάντα αξίζει τον κόπο, ακόμα κι όταν ξυπνάς μετά με πικρό το στόμα.

«Η δύναμη είναι στο παραμύθι», το είχε πει ο Αλέξης. Και είχε δίκιο, Ζαννέτ. Το παραμύθι ήταν διάφανο, τρεχούμενο νερό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η αλήθεια είχε μέσα της τους δράκους».

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ «στροβιλίζεται» στη δίνη της εσωκομματικής διαμάχης.

Η ομάδα των «87» αμφισβητεί τον Στέφανο Κασσελάκη και ο Παύλος Πολάκης έθεσε θέμα ηγεσίας.

Το πρώτο μεγάλο crash test για τον Στέφανο Κασσελάκη θα είναι η Κεντρική Επιτροπή αυτόν τον μήνα και θα ακολουθήσει τον Οκτώβριο το συνέδριο του κόμματος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version