Site icon NewsIT

Νίκος Παππάς: Θα σπάσει το δόγμα του μηδενικού δανεισμού – Η απάντηση στην ερώτηση του newsit.gr

15.09.2024 | 13:15
Νίκος Παππάς: Θα σπάσει το δόγμα του μηδενικού δανεισμού – Η απάντηση στην ερώτηση του newsit.gr

Συνέντευξη τύπου του Νίκου Παππά, προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Στα τρία ερωτήματα που έθεσε η Ελένη Καλογεροπούλου εκ μέρους του newsit.gr απάντησε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς στη συνέντευξη Τύπου από τη ΔΕΘ.

Ο Νίκος Παππάς από το βήμα της ΔΕΘ αποκάλυψε ότι θα σπάσει το δόγμα του μηδενικού δανεισμού, το οποίο είχε αποφασίσει ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Είμαι σε θέση να σας πω ότι θα σπάσει το δόγμα του μηδενικού δανεισμού. Ένας δανεισμός θα μας βοηθήσει να κλείσουμε εκκρεμότητες και είναι κάτι το οποίο εξετάζουμε και σύντομα θα προχωρήσουμε σε αυτό», είπε.

Ερωτηθείς για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει σε Συνέδριο και εσωκομματικές εκλογές εν μέσω εκρηκτικού κλίματος και εικόνας διάλυσης, ο κ. Παππάς δήλωσε αισιόδοξος, λέγοντας χαρακτηριστικά.  «Με κάνει αισιόδοξο ότι έχουμε πολιτικές αποφάσεις, καταστατικό και πολιτική ευθύνη, είμαι βέβαιος ότι θα το αποδείξουμε».

Στο ερώτημα για το τι θα γίνει με τα δεδουλευμένα σε Αυγή και κόμμα, είπε: «Θα ήθελα να καλέσω τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύσουν οικονομικά τα Μέσα, όπου είναι μέτοχος το κόμμα, θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για την καταβολή των  δεδουλευμένων». 

Η ερώτηση του newsit.gr

«K. Παππά,

Ο ΣΥΡΙΖΑ κοντεύει να γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο και το λέω αυτό, γιατί μόλις προχθές υπήρχαν σενάρια για κατάληψη της Κουμουνδούρου.

Κατηγορούν εσάς για προδοσία κι ο κ. Κασσελάκης εμφανίζεται να επιχειρεί τον οικονομικό στραγγαλισμό του κόμματός σας.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω, καταρχήν, τί είναι αυτό που σας κάνει να είστε αισιόδοξος ότι θα φτάσετε σε Συνέδριο κ εκλογή νέου προέδρου όταν η κατάσταση είναι σε αυτό το χάλι και δεύτερον, τί θα κάνετε με το θέμα που προέκυψε πριν από λίγο, όπου ο κ. Κασσελάκης ήρε την εξουσιοδότηση που είχε κάνει στον κ. Μαυροκεφαλίδη και δεν μπορεί να γίνει καμία οικονομική πράξη.

Και κάτι τελευταίο: τί θα γίνει με τους εργαζόμενους στην Αυγή και στο κόμμα, αν θα πληρωθούν και πότε θα πληρωθούν».

Η απάντηση του Νίκου Παππά

«Για τα τελευταία νέα, έχω να σας παραπέμψω στην τελευταία απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Για τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που προφανώς δεν σας αφορούν, αλλά τους περιγράψατε, θα τους επιστρέψουμε πολλαπλάσιους σε όσους τους εκτοξεύουν εναντίον μας.

Τί με κάνει αισιόδοξο; Με κάνει αισιόδοξο ότι έχουμε πολιτικές αποφάσεις, καταστατικό και πολιτική ευθύνη, είμαι βέβαιος ότι θα το αποδείξουμε.

Για την «Αυγή» και το «Κόκκινο», θα ήθελα να καλέσω τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, τους φίλους της “Αυγής”, τους φίλους του “Κόκκινου”, όλους τους προοδευτικούς πολίτες να ενισχύσουν οικονομικά τα ΜΜΕ, όπου είναι μέτοχος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έχει πολύ μεγάλη αξία να είναι ισχυρή η φωνή της Αριστεράς στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης και βεβαίως θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για την καταβολή των δεδουλευμένων, για να μην υπάρχει καμία εκκρεμότητα.

Και είμαι σε θέση να σας πω, πως θα σπάσει και το δόγμα του μηδενικού δανεισμού.

Είμαστε ένα κόμμα που δεν έχει δανειστεί καθόλου, προφανώς δεν φιλοδοξούμε να φτάσουμε στο μισό δισεκατομμύριο, στο οποίο κατάφερε ο κ. Μητσοτάκης να φτάσει τα δανεικά του δικού του κόμματος, αλλά ένας δανεισμός που θα μας βοηθήσει να κλείσουμε εκκρεμότητες και να ανασυγκροτήσουμε με αξιόπιστο τρόπο τα Μέσα του κόμματος, νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο εξετάζουμε και θα πρέπει πάρα πολύ σύντομα να προχωρήσουμε».

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version