Ο Νίκος Παππάς, είπε μιλώντας στον REAL FM, πως «η “Έστία” δεν αντιλαμβάνεται ότι το Πολυτεχνείο δεν ήταν απόλυτα αντιαμερικανισμός αλλά εξέγερση απέναντι στη δικτατορία». Συμπλήρωσε ότι τέτοιου τύπου αναλύσεις δεν χωρούν ούτε σε δεξιές ούτε σε αριστερίστικες θεωρήσεις. «Ο κ. Γεωργιάδης πιστεύει ότι δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο και ότι αυτό έγινε ως απλή έκφραση αντιαμερικανισμού» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι ακόμα και ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, το 1999 είχε αποδεχθεί τις ευθύνες της τότε αμερικανικής ηγεσίας για τα γεγονότα. Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ συμπλήρωσε ότι δεν είμαστε ενώπιον μιας ψυχροπολεμικής κατάστασης, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι ο αντιαμερικανισμός από μόνος του δεν είναι «αριστερός».
Απαντώντας για το αν θα πρέπει να υπάρξουν αστικές αγωγές για τους βανδαλισμούς στα πανεπιστήμια της χώρας, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί, αλλά η κουβέντα δεν πρέπει να αποπολιτικοποιείται. Επίσης, σημείωσε ότι τα επεισόδια δεν ήταν τόσο μεγάλης έκτασης, δίνοντας τα εύσημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις επιλογές του που «μετρίασαν τα επεισόδια».
Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του Κ. Μπακογιάννη περί μεταφοράς της έδρας του Πολυτεχνείου για τη χρήση του κτιρίου, ο Ν. Παππάς απάντησε ότι «δεν ξέρω ποιος και γιατί ενοχλείται από τον εορτασμό» υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «η ιστορική μνήμη πρέπει να διατηρηθεί και είναι υποχρέωσή μας να θυμίζουμε στις νεότερες γενιές το τι είχε συμβεί στη χώρα κατά το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν. Δεν θα πρέπει να υπάρξουν αποφάσεις που υπονοούν ότι κάποια πράγματα θέλουμε να τα βάλουμε στο συρτάρι της Ιστορίας» τόνισε κλείνοντας το θέμα.