Δευτέρα, 22 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Νόμος του κράτους το πολυνομοσχέδιο με αντικατάσταση του Κυριαζίδη

Νόμος του κράτους το πολυνομοσχέδιο με αντικατάσταση του Κυριαζίδη

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή από 50 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, χωρίς διαρροές, αλλά με μόνο μία αντικατάσταση.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Κυριαζίδης αντικαταστάθηκε μετά από δικό του αίτημα, αλλά νωρίτερα ο ίδιος είχε φανεί αντίθετος με την ψήφιση συγκεκριμένου άρθρου, λέγοντας πως “είμαι υποχρεωμένος και επιφυλάσσομαι για την ψήφιση”. 

Μετά από αυτή τη δήλωση η αντικατάστασή του μόνο αθώα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. 

Ψηφίστηκαν από το Β Θερινό Τμήμα τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου που είχαν τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα ψηφίστηκε και στο σύνολό του και αναμένεται σύντομα να λάβει ΦΕΚ ώστε να αποδεσμευτεί η δόση του 1 δισ. ευρώ.

Τα άρθρα 221 (για τα επικουρικά ταμεία και το εφάπαξ), 226 για την σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου για το πόθεν έσχες και 227 για την διαδικασία ελέγχου του πόθεν έσχες ψηφίστηκαν με 50 ψήφους των βουλευτών της συμπολίτευσης και 47 κατά της αντιπολίτευσης.

Τα άρθρα 223 (για τους υπόχρεους σε δήλωση πόθεν έσχες), 224 (για το περιεχόμενο της δήλωσης πόθεν έσχες), 225 (για τα όργανα και τη διαδικασία ελέγχου πόθεν έσχες), 228 (για τις κυρώσεις για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες) 229 (για καταλογισμό περιουσίας) και 230 (για τη δήλωση οικονομικών συμφερόντων μαζί με τη δήλωση πόθεν έσχες) ψηφίστηκαν με 50 ψήφους των βουλευτών της συμπολίτευσης, 39 κατά (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΧΑ, Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές) και 8 παρών (ΑΝΕΛ, ΚΚΕ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλο το πολυνομοσχέδιο – Ποιοι θα χάσουν το ΑΦΜ τους – Τέλος η εκκαθαριστική ΦΠΑ – “Μαχαίρι” σε επικουρικές και εφάπαξ

Το ξέσπασμα του Γκίκα Χαρδούβελη! «Δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου για το ποιός είμαι! ‘Αφησα εκατομμύρια στην πάντα»

Στο πολυνομοσχέδιο και ο ορισμός της κομμώτριας! Δείτε την τροπολογία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε