Πολιτική

Ντάισελμπλουμ: Καθησυχάζει την Ελλάδα για το Brexit αλλά… προειδοποιεί για τη συμφωνία!

Η Ελλάδα είναι η πιο προστατευμένη χώρα της Ευρώπης από ενδεχόμενες επιπτώσεις του Brexit λόγω της κάλυψής της από τα ευρωπαϊκά χρήματα και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων στη Χάγη.

Και συνέχισε: «Αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική και οικονομική σταθερότητα. Πρέπει επίσης η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμα που συμφωνήσαμε απολύτως. Και εφόσον το πρόγραμμα τηρηθεί όπως έχει συμφωνηθεί, προς το τέλος του 2018 μπορούμε να επανέλθουμε στη συζήτηση και για το χρέος και για τα πλεονάσματα. Αν το πρόγραμμα δεν τηρηθεί θα προκληθεί νέα ζημιά για την ελληνική οικονομία», υπογράμμισε, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι έχει εποικοδομητική συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και γενικότερα με τις ελληνικές αρχές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ