Site icon NewsIT

Ντάτσιτς σε Παπούλια: “Ιερό προσκύνημα η επίσκεψη στην Ελλάδα”

27.09.2013 | 17:37
Ντάτσιτς σε Παπούλια: “Ιερό προσκύνημα η επίσκεψη στην Ελλάδα”

Τη βαθιά φιλία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία εξέφρασε στον Κάρολο Παπούλια, ο Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός τόνισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι “για κάθε Σέρβο, ο ερχομός στην Ελλάδα είναι ένα ιερό προσκύνημα” και πρόσθεσε, στην εγκάρδια υποδοχή που του επεφύλαξε ο Κ. Παπούλιας, πως “θυμάμαι την τελευταία μας συνάντηση στο Βελιγράδι- δεν υπάρχουν λόγια να την περιγράψω… Ήταν πολύ ωραία”.

Επίσης, δεν παρέλειψε να ανφερθεί σην επίσκεψή του στην Κέρκυρα, όπου τελούνται οι ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης για τους Σέρβους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

“Εκτός του ότι η Ελλάδα είναι μία φίλη χώρα της Σερβίας, πρέπει να λάβουμε υπόψη και όλα τα ιστορικά γεγονότα που μας συνδέουν: Τη Μονή Χιλανδαρίου στο Άγιον Όρος, την Κέρκυρα με τα πολλά θύματα, από πλευράς της Σερβίας, κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Μακεδονικό Μέτωπο και το Σερβικό Νεκροταφείο στη Θεσσαλονίκη (το Ζέιτενλικ)”, σημείωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός και δήλωσε συγκινημένος γιατί πρόκειται για μία από τις ιστορικές τραγωδίες του σερβικού γένους, η οποία συνιστά επισφράγιση της φιλίας των δυο χωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χαρ. Αθανασίου: Άμεσα η κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου

Δένδιας σε Παπούλια: Οι νεοναζιστικές οργανώσεις στη χώρα μας δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές (VIDEO)

Κουβέλης σε Παπούλια: “Η Δημοκρατία πρέπει να αντιμετωπίσει το εγκληματικό φαινόμενο”

Τσίπρας σε Παπούλια: Είχαμε το φίδι στον κόρφο μας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version