Site icon NewsIT

Ντομπρόβσκις: Δεν αποκλείω συμπληρωματικό Μνημόνιο!

16.12.2015 | 17:42
Ντομπρόβσκις: Δεν αποκλείω συμπληρωματικό Μνημόνιο!

Να καθυστερήσει η πρώτη αξιολόγηση και πέρα από τα μέσα του Φεβρουαρίου, θεωρεί πιθανό ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο MNI ο κ. Ντομπρόβσκις είπε: «Έχουμε ήδη καθυστερήσει στην αξιολόγηση. Αυτή τη στιγμή στοχεύουμε στα μέσα Φεβρουαρίου. Αλλά δεν θα έβαζα συγκεκριμένη ημερομηνία στην αξιολόγηση, γιατί αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι να συμφωνήσουμε στην ουσία και στους όρους του προγράμματος».

Για το Ασφαλιστικό μάλιστα είπε ότι μπορεί να ζητηθούν πρόσθετες δράσεις από την ελληνική κυβέρνηση. «Δεν θα πρέπει να εξαιρούνται οι πρόσθετες προϋποθέσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμα ότι δεν αποκλείεται ένα συμπληρωματικό Μνημόνιο κάποια στιγμή στο μέλλον, ενώ για το Grexit, o αντιπρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκάθαρα απορρίψει την πιθανότητα Grexit και αν το πρόγραμμα είναι σε τροχιά, δεν υπάρχει προφανέστατα καμία ανάγκη να γυρίζει η συζήτηση σε αυτό.

Σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, σημείωσε ότι η Ε.Ε. επιθυμεί την εμπλοκή του Ταμείου, αλλά «δεν μπορεί να το αναγκάσει να δώσει πρόσθετα δάνεια στην Ελλάδα. Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, είναι αυτό που θα αποφασίσει στο τέλος».

Είπε ακόμα ότι υπάρχει περιθώριο αναδιάρθρωσης του χρέους.

Το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την συνέντευξη του αντιπροέδρου της Κομισιόν:

α) Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το ΔΝΤ και να υπάρξει ευρωπαϊκή λύση στο Ελληνικό Πρόγραμμα.

β) Ο Β. Ντομπρόβσκις εμφανίζεται επίσης ανοιχτός στο ενδεχόμενο να εξευρεθούν ισοδύναμα στο Ασφαλιστικό, αντί για περικοπές συντάξεων.

Το δεύτερο αυτό γεγονός, εκθέτει ιδιαίτερα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, που έχουν αρνηθεί να στηρίξουν την διαπραγματευτική προσπάθεια της Κυβέρνησης στο θέμα του Ασφαλιστικού, ώστε να αποτραπούν περικοπές σε συντάξεις.

Αντί γι αυτό, προτιμούν να κινδυνολογούν, υποστηρίζοντας, ψευδώς, ότι η Συμφωνία καθιστά την περικοπή των συντάξεων υποχρεωτική. Και το κάνουν επειδή, προφανώς, πιστεύουν ότι θα ωφεληθούν πολιτικά από μια ενδεχόμενη περικοπή των συντάξεων, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα είχε κάτι τέτοιοι στις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version