Κυριακή, 28 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ντομπρόβσκις και Μοσκοβισί ενημερώνουν την Ομάδα Εργασίας του Ευρωκοινοβουλίου για το κλείσιμο της αξιολόγησης

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Οι Επίτροποι Ντομπρόβσκις και Μοσκοβισί ενημερώνουν απόψε την Ομάδα Εργασίας του Ευρωκοινοβουλίου για το κλείσιμο της αξιολόγησης. “Οι δανειστές θέλουν ήρεμα νερά στην Ελλάδα” σχολιάζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γ. Κύρτσος

Οι Επίτροποι Βάλντις Ντομπρόβσκις και Πιέρ Μοσκοβισί, θα ενημερώσουν απόψε την Ομάδα Εργασίας του ΕΚ που παρακολουθεί την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, για το πώς έκλεισε η αξιολόγηση και τις εκκρεμότητες που πρόκειται να ρυθμιστούν στο άμεσο μέλλον.
 
Με αφορμή τη συνεδρίαση αυτή, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του ΕΚ, Γ. Κύρτσος, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. για το περιεχόμενο της συζήτησης.
 
«Το κλίμα σε επίπεδο ευρωπαϊκών θεσμών είναι καλό», σημειώνει, καθώς αφ’ ενός θεωρείται ότι η ελληνική κυβέρνηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση μετά την αλλαγή πολιτικής που έχει κάνει, αφ’ ετέρου «η ΕΕ είναι σε δύσκολη περίοδο». Διευκρινίζει ότι «έχουμε την παρ’ ολίγον επικράτηση της άκρας δεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Αυστρίας, το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με το Brexit να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, τις δημοτικές εκλογές στην Ιταλία που δείχνουν μια αποδυνάμωση του κεντροαριστετού μεταρρυθμιστή Ρέντσι».
 
Οι Ευρωπαίοι εταίροι και δανειστές λοιπόν, «θέλουν ήρεμα νερά στην Ελλάδα. Προβλέπουν δυσκολίες στην εφαρμογή των μέτρων, αλλά εν πάση περιπτώσει, αποφύγαμε την επανάληψη μιας κρίσης τύπου 2015, και τουλάχιστον σε επίπεδο ευρωπαϊκών θεσμών, όλοι δηλώνουν σε γενικές γραμμές, ικανοποιημένοι».
 
Για τη συνέχεια, ο κ. Κύρτσος παραπέμπει… «μετά τα μπάνια του λαού».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε